Αναδημοσίευση από το Guernica.eu

Καθώς οι ηγέτες του πραξικοπήματος προσπαθούν να εδραιώσουν την εξουσία στη Βολιβία, η πόλη του El Alto που ανήκει στην πρωτεύουσα της La Paz, με 1.000.000 ισχυρή iπλειοψηφία ιθαγενών, δείχνει σημάδια αντίστασης. Ο Martín Cúneo, δημοσιογράφος για τα νέα του El Alto, αναφέρει τα εξής:

Η συνάντηση γειτονιάς στο El Alto κήρυξε πόλεμο ενάντια στο πραξικόπημα στη Βολιβία. Ισχυρές οργανώσεις στο El Alto, που βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την La Paz, κάλεσαν τους πολίτες να «σχηματίσουν επιτροπές αυτοάμυνας, αποκλεισμούς και αποφασιστική και μόνιμη κινητοποίηση» ενάντια στο πραξικόπημα. Η οργάνωση αυτή έπαιξε βασικό ρόλο στην πτώση του νεοφιλελεύθερου προέδρου Gonzalo Sánchez de Lozada το 2003.

Η έκθεση από το El Alto περιλαμβάνει ένα βίντεο των κατοίκων που εμποδίζουν τους δρόμους, φωνάζοντας, «Τουφέκια, πολυβόλα, το El Alto δεν θα πέσει!»

Εδώ, ο ηγέτης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γειτονιάς του El Alto, καλεί για αντίσταση στο πραξικόπημα:

Στο βίντεο, οι ηγέτες της Ομοσπονδίας εκδίδουν τις ακόλουθες οδηγίες:

-Διατηρήστε μόνιμη κινητοποίηση για υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ειρήνης και του σεβασμού προς την πλειοψηφία.
-Οι ηγέτες του πραξικοπήματος έχουν 48 ώρες να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.
-Οι πολίτες έχουν την εντολή να σχηματίζουν επιτροπές αυτοάμυνας, να οργανώνουν αποκλεισμούς και να διατηρούν μόνιμη κινητοποίηση.
-Ζητεί από τη βολιβιακή αστυνομία να σεβαστεί το σύνταγμα.
(στις 3:58 στο βίντεο). Εάν η αστυνομία της Βολιβίας δεν συμμορφωθεί με το σύνταγμα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γειτονιάς της Βολιβίας ζητά τη συγκρότηση συνδικαλιστικής και μη στρατιωτικής αστυνομίας για τη διαφύλαξη του λαού και των θεσμών μας.
-Καλεί τα κυβερνητικά θεσμικά όργανα να υπακούσουν στο νόμο.

Πηγή: https://nobordersnews.org/…/rifles-machineguns-el-alto-wi…/…

Μετάφραση: Guernica.eu

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το