Βιαιοπραγίες κατά εργαζομένων, κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης. Η μια περίπτωση αφορά σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, όπου καταγγέλθηκε προπηλακισμός, λεκτική βία και απειλή από προϊστάμενο σε υφιστάμενους εργαζόμενους και έχουν κατατεθεί ήδη και μηνύσεις.
Η άλλη αφορά ξυλοδαρμό εργαζόμενης καθαρίστριας σε νυχτερινό κέντρο. Ο κ. Πελάης ανέφερε ότι «αυτή η κατάσταση έχει λάβει μορφή επιδημίας, και μας γυρνάει 150 χρόνια πίσω.  Πλέον οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν ενάντια στη βία, την τρομοκρατία, τον τραμπουκισμό, τον αυταρχισμό».

Με αντικείμενο την υπογραφή ΣΣΕ καθώς και τη λήψη μέτρων στήριξης των λαϊκών εισοδημάτων και πάταξης της ακρίβειας, το Εργατικό Κέντρο και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων οργανώνουν κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στον κόμβο Μεσογγής και την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στην πρώην Αλφα Μπανγκ στην Αχαράβη. Παράλληλα θα υπάρξει συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 16ης Σεπτεμβρίου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το