Tο μήνυμα του προέδρου Μαδούρο στους «πολίτες της Βενεζουέλας και στον κόσμο»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση μαζί με τον υπουργό Άμυνας Βλάντιμιρ Πάτρίνο και τον επικεφαλής της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης Ντιοσντάδο Καμπέλο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έδωσε «ένα μήνυμα στον λαό της Βενεζουέλας και στον κόσμο» σε μία ζωντανή ομιλία του, κατά τη διάρκεια της οποίας επεσήμανε τον διορισμό εισαγγελέων για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο μιας απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα.

Πρόσθεσε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι ανακρίνονται για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην ομιλία του, ο Μαδούρο δήλωσε ότι το πραξικόπημα πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του Λεοπόλντο Λόπεζ, σημαντικού μέλους της αντιπολίτευσης στη χώρα.

Στους δρόμους του Καράκας υποστηρικτές του Μαδούρο 

https://www.facebook.com/SputnikNews/videos/2295376450721233/?t=4

Πενήντα τραυματίες από τις συγκρούσεις

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας της περιοχής Τσακάο όπου έχει γίνει το επίκεντρο των ταραχών αναφέρουν ότι τουλάχιστον 50 τραυματίες έχουν νοσηλευθεί.

Τουλάχιστον τριάντα από αυτούς έχουν χτυπηθεί με πλαστικές σφαίρες, άλλοι δεκαέξι έχουν θλαστικά τραύματα, τρεις αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και ένας έχει δεχθεί πυρά από όπλο.

Οπαδοί του Γουαιδό έβαλαν  φωτιά σε λεωφορείο στη διάρκεια  των συγκρούσεων με τον στρατόAP Photo/Fernando Llano
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Ενα αξιωματικός του στρατού χτυπήθηκε με σφαίρα στο λαιμό από πραξικοπηματίες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους τραυματισμούς από σφαίρες. Συγκρούσεις ξέσπασαν στον αυτοκινητόδρομο κοντά στην αεροπορική βάση όπου εμφανίσθηκε ο Γκουαϊδό για να κηρύξει το «πραξικόπημα» με την ονομασία «επιχείρηση ελευθερίας».

Ενσωματωμένο βίντεο

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργό Άμυνας, το 80% των στρατιωτών που συμμετείχαν στην αρχή στο πραξικόπημα, δήλωσαν ότι εξαπατήθηκαν και επέστρεψαν στις μονάδες τους. Πίστη στο Σύνταγμα και τον πρόεδρο, έχουν εκφράσει όλοι οι ηγέτες του στρατεύματος.

 

Απροκάλυπτη επέμβαση των ΗΠΑ: «Όλες οι επιλογές στο τραπέζι»

Στον δρόμο των απειλών συνεχίζουν οι ΗΠΑ με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον να επαναλαμβάνει ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι.

Ο Μπόλτον, γνωστός για τον ρόλο που έχει παίξει σε παλαιότερες δεκαετίες στην Λατινική και Κεντρική Αμερική, δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, ενώ, φυσικά, αρνήθηκε ότι πρόκειται για πραξικόπημα, καθώς οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τον Γουαϊδό ως πρόεδρο της χώρας.

Ap Photo

Έστειλε, ακόμη, μήνυμα προς τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό της Εθνοφρουράς της Βενεζουέλας αναφέροντας «τώρα είναι η ώρα σας. Αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία να αποδεχθείτε την αμνηστία που σας προσφέρει ο Χουάν Γουαϊδό, να προστατεύσετε το Σύνταγμα και να απομακρύνετε τον Μαδούρο. Εάν μείνετε μαζί του θα βυθιστείτε μαζί με το σκάφος».

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον σύμβουλο ασφαλείας του αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον, να απευθύνει έκκληση στα μέλη της κυβέρνησης και το στράτευμα να εγκαταλείψουν τον Μαδούρο. Είναι η τελευταίας σας ευκαιρία, του λέει, να έρθετε μαζί μας και να δεχθείτε την αμνηστία του Γκουαϊδό, Αλλιώς θα βυθιστείτε μαζί με το πλοίο!

Προβολή εικόνας στο Twitter

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το