Ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες κατήγγειλε ότι η αντιπολίτευση της χώρας έχει καρπωθεί δισεκατομμύρια δολάρια από τα κρατικά κεφάλαια που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεσμεύσει σε αμερικανικές τράπεζες.

«Έχουν επιδοθεί στην κλοπή περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η Βενεζουέλα σε διαφορετικές τράπεζες. Αυτά τα χρήματα κατασχέθηκαν μετά από αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ. Πάνω από 30 δισ. δολάρια έχουν κλαπεί μέσα στους τελευταίους δύο μήνες», δήλωσε ο Ροντρίγκες σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση VTV.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν κλέψει από τη Βενεζουέλα 5 δισ. δολάρια που επρόκειτο να διατεθούν για την αγορά βασικών συστατικών για την Παρασκευή φαρμάκων στη Βενεζουέλα και για τη διανομή τους στα νοσοκομεία, τα φαρμακεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Ο Μαδούρο είπε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόλαντ Τραμπ είναι υπεύθυνος «για το πιο εγκληματικό μέτρο» σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας, προκειμένου να μπορεί στη συνέχεια να έχει επιχειρήματα για να ισχυρίζεται ότι οι αρχές των ΗΠΑ παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα.

Πρόσφατα ο Μαδούρο, κατηγόρησε την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και την Ουάσιγκτον ότι ανυπομονούν να ξεκινήσουν πόλεμο για τους φυσικούς πόρους.

«Μην γελιέστε! Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα. Αντιθέτως, θέλουν να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς μας πόρους. Θέλουν να διεξάγουν ένα “πετρελαϊκό πόλεμο”, να εισβάλουν στην πατρίδα μας και να κάνουν εδώ κουμάντο! Θα αποτύχουν», έγραψε στο Twitter.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το