Ένας άντρας από την Φλόριντα των ΗΠΑ έχει χάσει σημαντική ποσότητα του δέρματος και μπορεί να υποστεί ακρωτηριασμό στα πόδια και τα χέρια καθώς έχει διαγνωσθεί με μία σπάνια ασθένεια που εξαπλώνεται σε όλο το σώμα

Ο 50χρονος Ντέιβιντ Άϊρλαντ, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις την περασμένη εβδομάδα, με την ελπίδα ότι θα αποτρέψει την εξάπλωση μιας επιθετικής νόσου, που έχει ήδη καταστρέψει το 25% του δέρματός του.

Η σύζυγός του είπε στην εφημερίδα the Miami Herald ότι ο Ντέβιντ εισήχθη πρώτα στα επείγοντα περιστατικά καθώς υπέφερε από συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της κοινής γρίπης, αλλά η κατάστασή του χειροτέρευσε.

Δώδεκα ώρες αργότερα οι γιατροί είπαν στην οικογένεια ότι ο 50χρονος έχει προσβληθεί από μία ασθένεια που τρώει το ανθρώπινο δέρμα και ότι θα πρέπει να μπει αμέσως στο χειρουργείο για να μην χάσει το νεφρό του.

Ο Ντέιβιντ Άϊρλαντ με την σύζυγό του και τις δύο του κόρες

Ο Ντέιβιντ Άϊρλαντ με την σύζυγό του και τις δύο του κόρες

Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο Αμερικανός μολύνθηκε από το στρεπτόκοκκο της ομάδας Α, την πιο κοινή αιτία της νόσου. Το βακτήριο εισβάλει στο σώμα μέσω ανοιχτών τραυμάτων όπως κοψίματα, εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων και χειρουργικές πληγές. Συνήθως τα βακτήρια ζουν σε φυσικά περιβάλλοντα νερού, ωστόσο ο 50χρονος σύχναζε σε πισίνα.

«Δεν είναι καταδικασμένος σε θάνατο», δήλωσε ο αδελφός του στην εφημερίδα. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι ο Ντέιβιντ Άϊρλαντ θα επανέλθει, αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακρωτηριαστεί στα χέρια και τα πόδια.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το