Εκπαιδευτικοί που αρνήθηκαν να καταθέσουν «τηλεβαθμολογία» για το Α΄εξάμηνο καταγγέλλουν απόπειρα εκφοβισμού από την Διεύθυνση Γ΄Αθήνας – Ανακοίνωση της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών που καταγγέλλουν απόπειρα εκφοβισμού από την Διεύθυνση Γ΄Αθήνας στέκεται η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι προϊστάμενοι στο δημόσιο, σε κάθε περίπτωση, οφείλουν να αποτυπώνουν γραπτά και ενυπόγραφα τις εντολές τους και να μη μένουν σε προφορικές οδηγίες.

Επίσης, υπενθυμίζει πως ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα μη κατάθεσης βαθμολογίας, ενώ δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ελέγξει ποιοι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν ή όχι βαθμολογίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πληροφορηθήκαμε ότι ζητήθηκε από διευθυντές ή υποδιευθυντές να κοινοποιήσουν στη Διεύθυνση Γ’ Αθήνας τα ονόματα των εκπαιδευτικών που δεν κατέθεσαν βαθμολογία Α΄ τετράμηνου, όπως επίσης ότι εστάλησαν μηνύματα και μάλιστα στα προσωπικά email συναδέλφων (από ΔΙΔΕ στις 10/2), με υπενθύμιση των νόμων για την αξιολόγηση των μαθητών και την κατάθεση της βαθμολογίας του Α΄ τετράμηνου.

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε, για άλλη μια φορά, όλους τους συναδέλφους μας ότι:
α) Το ίδιο το σύστημα δίνει τη δυνατότητα μη κατάθεσης αριθμητικής βαθμολογίας (αλλά και στο myschool Δ) στον διδάσκοντα, ανάλογα με την κρίση του,
β) Ο σχετικός νόμος προβλέπει ακριβώς τι γίνεται με τη βαθμολογία και του δευτέρου τετράμηνου,
γ) Προφανώς δεν είναι στην αρμοδιότητα του ΔΙΔΕ το αν, πόσοι και ποιοι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν βαθμολογία. Στην αρμοδιότητά τ ου, αντίθετα, είναι η επίλυση των πολλών και υπαρκτών προβλημάτων που οδήγησαν σε αυτή τη στάση τους συναδέλφους.
δ) Υπενθυμίζουμε ότι οι προϊστάμενοι στο δημόσιο πρέπει να στέλνουν γραπτά και ενυπόγραφα τις εντολές τους και να μη μένουν σε προφορικές εντολές, ειδικά σε σοβαρά ζητήματα, και μόνο σε αυτά της αρμοδιότητάς τους
Για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας και εγκλεισμού, επιβάλλεται να υπάρχει κλίμα ηρεμίας. Τα σχολεία δεν επιτρέπεται να διοικούνται με εκβιασμούς και απειλές. Θα περιμέναμε μια διαφορετική στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς, από όλα τα όργανα διοίκησης, ειδικά  στις μέρες μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί στήριξαν με κάθε τρόπο την εκπαιδευτική διαδικασία και εν τέλει το δημόσιο σχολείο.

Καταδικάζουμε ανάρμοστες προς τους εκπαιδευτικούς συμπεριφορές, απ΄ όποια στελέχη της εκπαιδευτικής ιεραρχίας και αν προέρχονται, και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με γνώμονα τον παιδαγωγικό μας ρόλο και την ευθύνη μας απέναντι στους μαθητές.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το