Η αμερικανική επιδρομή, με την οποία σκοτώθηκε σήμερα στη Βαγδάτη ο ιρανός αντιστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί ανοίγει μια περίοδο έντονης ανησυχίας, με το κλίμα στον Κόλπο να είναι πλέον σχεδόν πολεμικό.

Το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως διεξήγαγε την ενέργεια αυτή κατόπιν διαταγής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή πραγματοποιήθηκε από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper, το οποίο έπληξε με πυραύλους Hellfire δύο οχήματα που μετέφεραν τον Σουλεϊμανί, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε οδό πρόσβασης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Καρέ – καρέ τη στιγμή που ο αμερικανικός πύραυλος ανατινάζει το όχημα που επέβαινε ο Ιρανός υποστρατηγός, Κασέμ Σουλεϊμανί, φέρεται να αποτυπώνει βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το βίντεο, που αναπαράγεται από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, φέρεται να δείχνει τη στιγμή της επίθεσης που είχε ως στόχο δύο οχήματα που μετέφεραν υψηλόβαθμους σιίτες και Ιρανούς αξιωματικούς στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο ακόμα στρατηγοί των Φρουρών της Επανάστασης, ένας συνταγματάρχης και έξι στρατιωτικοί ακόμα.

https://twitter.com/i/status/1213116651429867524

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το