Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας πραγματοποιήθηκε στη Βέροια συγκέντρωση και διαδήλωση, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ημαθίας. Είναι σημαντικό πως έπειτα από πολλούς μήνες «καραντίνας» το κίνημα των εκπαιδευτικών, και συνολικά το κίνημα των εργαζόμενων, βρέθηκε στους δρόμους της πόλης και βροντοφώναξε συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, κατά της πολιτικής που θέλει την υγεία του λαού μας σε μόνιμο κίνδυνο και την παιδεία κλειδωμένη, ενάντια στην τρομοκράτηση, την καταστολή και την αστυνομοκρατία.

Ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ που κατήγγειλε την ανυπαρξία πολιτικής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υγεία του λαού, την άρνησή της να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, κλίνες ΜΕΘ, την άρνησή της να προχωρήσει σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, τη μείωση εν μέσω πανδημίας της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Κατήγγειλε επίσης την κυβερνητική πολιτική που υποκριτικά μεταθέτει εδώ και ένα χρόνο τις ευθύνες στον «ανεύθυνο λαό» για να κρύψει την πραγματικότητα της πολιτικής της. Στράφηκε ενάντια στην αυταρχική πολιτική που το τελευταίο διάστημα επιβάλλει η κυβέρνηση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό καθεστώς, με ξυλοδαρμούς, προσαγωγές και συλλήψεις όσων σηκώνουν το ανάστημά τους και αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική. Έπειτα από τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία, με συνθήματα στους δρόμους της πόλης. Διαπίστωση υπήρξε πως είναι ώριμες οι συνθήκες για το ξεπέρασμα της κατάστασης της «καραντίνας» του κινήματος, που όπως τα πράγματα τα ίδια αποδεικνύουν δε σημαίνει τίποτα άλλο παρά υποχώρηση, αν όχι στήριξη, στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην πρώτη κινητοποίηση έπειτα από πολλούς μήνες σιγής στην πόλη, για άλλη μία φορά απούσες υπήρξαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, το οποίο ακολουθεί τη δική του πορεία των, ανύπαρκτων, συμβολικών διαμαρτυριών!
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του Μ-Λ ΚΚΕ και μοιράστηκε πλατιά ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Ημαθίας.

Bέροια, Τετάρτη 17 Μαρτίου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το