ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ  ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 16 Ιούνη, η προγραμματισμένη εκδήλωση συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στη Βέροια ενόψει των εκλογών στις 25 του μήνα, με την παρουσία αρκετών συντρόφων , συναγωνιστών και φίλων του κόμματος. Στην εκδήλωση που συντόνισε η σ. Ε. Καβαλλάρη, αρχικά διαβάστηκε ένας σύντομος χαιρετισμός της νέας υποψήφιας στο νομό Ημαθίας, Ε. Βέλλιου, που απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, από τον συνυποψήφιό της  σ. Μπ. Χατζηθεοδωρίδη και εν συνεχεία την κεντρική εισήγηση πραγματοποίησε ο σ. Δ. Κοντοφάκας.

Ο σ. Δ. Κοντοφάκας αναφέρθηκε στο εγκληματικό ναυάγιο με τις εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά της Πύλου, γεγονός που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα και το λαό μας, κάνοντας λόγο για υποκριτικά δάκρυα και προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Κατονόμασε με σαφήνεια τους υπεύθυνους,  την ιμπεριαλιστική πολιτική, τους πολέμους και το πλιάτσικο στους λαούς του κόσμου αλλά και η αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., τα κυνικά δόγματα των ιμπεριαλιστών , που ντυμένη με τη μάσκα του ανθρωπισμού επιχειρεί να κρύψει τις πραγματικές αιτίες και ενόχους. Με σαφήνεια διατυπώθηκε η θέση πως τέτοια τραγικά γεγονότα δυστυχώς θα επαναληφθούν, αφού η μηχανή που τα γεννά, οι αστικές δυνάμεις και ο ιμπεριαλισμός, είναι εδώ.

Εν συνεχεία ο σ. Δ. Κοντοφάκας αναφέρθηκε στο δυσμενές για το λαό αποτέλεσμα των εκλογών του Μάη, το οποίο δίνει τη δυνατότητα με φουσκωμένα τα πανιά να υλοποιηθεί το βάρβαρο, αντιλαϊκό της πρόγραμμα. Τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ πανηγυρίζουν, το μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο επίσης, το κυρίαρχο αστικό κόμμα της ΝΔ  πανηγυρίζει για το «Ελντοράντο ευκαιριών» που δημιουργούν οι πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο, για το Μ-Λ ΚΚΕ είναι δεδομένο πως από το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Μάη, όπως και από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Ιούνη, δεν εξάγεται καμία σταθερότητα. Ιδιαίτερα τα αποτελέσματα αυτά δεν πρόκειται να προσφέρουν σταθερότητα και ασφάλεια για τους εργαζόμενους και το λαό μας καθώς αυτή δεν μπορεί να προκύψει με χτυπημένα τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, με μια νέα επίθεση ενάντια τους, με την οικονομική κρίση να συνεχίζεται και να διογκώνεται εκ νέου, με ένα νέο υπερμνημόνιο προ των πυλών και με μία κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς αυταρχική και αλαζονική. Για το Μ-Λ ΚΚΕ η ταξική πάλη θα ξαναφουντώσει αντικειμενικά και το κόμμα σε αυτήν ακριβώς την άνοδο της ταξικής πάλης επιδιώκει να συμβάλλει.

Σφοδρή κριτική ασκήθηκε και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ , το «κλάμα και τη μοιρολατρία» από την πλευρά του έπειτα από το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών. Και βέβαια το Μ-Λ ΚΚΕ δε συμμερίζεται την απογοήτευση που επιχειρείται να καλλιεργηθεί στον κόσμο της ευρύτερης αριστεράς  και τους πολιτικούς εκβιασμούς που ασκούνται μέσω αυτής της απογοήτευσης προς άγρα ψήφων. Ο λαός μας είναι αναγκαίο να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, όπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει το τίμημα της συνολικής του πολιτικής, των αυταπατών και της μοιρολατρίας που καλλιέργησε. Μία πολιτική που εξωράισε τη ΝΔ και την οδήγησε στο 40%, μία πολιτική που φούντωσε και την ακροδεξιά στο πλευρό της, πολιτική υπογραφής Μνημονίων, πολιτική εκλογικίστικου τακτικισμού, πολιτική ψήφισης αντιδραστικών νομοσχεδίων και ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ την προηγούμενη τετραετία, πολιτική που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική αριστερά. Για το Μ-Λ ΚΚΕ ο λαός της χώρας πρέπει να βγάλει ξεκάθαρα συμπεράσματα και από τα έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ . Δεν υπάρχει αριστερά  των Μνημονίων, δεν υπάρχει αριστερά ξενόδουλη και ακόλουθος των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει αριστερά που κόβει μισθούς και συντάξεις. Αντίθετα χρειάζεται μία πραγματική Αριστερά που θα αγωνίζεται ενάντια σε όλα όσα βαραίνουν τη χώρα και το λαό, αριστερά αντιιμπεριαλιστική, κατά του πολέμου που περικυκλώνει τη χώρα και σκοτεινιάζει το περιβάλλον γύρω της, Αριστερά και κομμουνιστικό κίνημα που θα μπορεί να συνδέει τους αγώνες του σήμερα με τις ανάγκες του αύριο.

Κριτική  ασκήθηκε επίσης και στα κόμματα αναχώματα που φυτρώνουν σε κάθε εκλογική μάχη για να υποκλέψουν την ψήφο του λαού αλλά και να διαβρώσουν τη συνείδησή του, όπως τα κάθε είδους ακροδεξιά σχήματα ή το κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Κριτική ασκήθηκε και μάλιστα έντονη και στις αυταπάτες που καλλιεργεί στις λαϊκές μάζες το ΚΚΕ  το οποίο διατυμπανίζει πως είναι αυτό που θα ασκήσει «100% λαϊκή και μαχητική αντιπολίτευση. Και από τη στάση του ΚΚΕ ο λαός πρέπει να βγάλει αναγκαία συμπεράσματα. Σε όλη την προηγούμενη περίοδο κάνει λόγο για νομοσχέδια που έχει καταθέσει υπέρ του λαού στο αστικό κοινοβούλιο, διατυμπανίζει πως αυτό «σώζει λαϊκά σπίτια» από τους πλειστηριασμούς, διακηρύσσει πως έχει έτοιμο και επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης. Η αλήθεια όμως είναι πως ως κόμμα θεωρεί τους αγώνες του λαού συμπλήρωμα των κοινοβουλευτικών του σκοπών και επιδιώξεων, αφού όσες φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν ξέσπασαν αγώνες- για τα Τέμπη, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, στους καλλιτέχνες, τους εκπαιδευτικούς, τους υγειονομικούς, τους φοιτητές , κατά τη διάρκεια της πανδημίας- δεν προσπάθησε να τους συνενώσει ούτε να τους μαζικοποιήσει για να αποκτήσουν μεγαλύτερη προοπτική. Αντίθετα προσπάθησε να τους οικειοποιηθεί, να τους καπελώσει, τους υπονόμευσε ακολουθώντας τη γνωστή διασπαστική του πολιτική. Ακόμη και η επαναλαμβανόμενη διακήρυξη πως το ΚΚΕ διαθέτει έτοιμο πρόγραμμα διακυβέρνησης , πρόγραμμα φιλολαϊκό, κοινωνικοποιήσεων και κρατικοποιήσεων δημιουργεί τη μέγιστη αυταπάτη στο λαό πως μέσα από εκλογικές διαδικασίες  και με μία ακίνδυνη «βόλτα στο πάρκο», με μόνη την ψήφο στο ΚΚΕ θα λυθούν τεράστια ζητήματα υποτέλειας και εκμετάλλευσης.

Τονίστηκε ότι το Μ-Λ ΚΚΕ δεν έχει ψευδαισθήσεις και αξιοποιεί κάθε δυνατότητα- όπως η συμμετοχή παρά τις μεγάλες δυσκολίες στις εκλογές του Ιούνη- για να φτάσουν αυτά τα μηνύματα στις εργατικές και λαϊκές μάζες. Αξιοποιεί κάθε δυνατότητα να φτάσει το μήνυμα της ανάγκης ο λαός μας να καταδικάσει  τη δεξιά και την ακροδεξιά. Να καταδικάσει την κάλπικη «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και όποιου άλλου και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για το ποια Αριστερά χρειάζεται σήμερα. Αξιοποιεί κάθε δυνατότητα ώστε να αναδειχθεί το μήνυμα της ανασύστασης και ανασυγκρότησης του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος σε πραγματικά επαναστατικές, μαρξιστικές-λενινιστικές βάσεις και αρχές.   Αυτή είναι η ουσία των θέσεων του Μ-Λ ΚΚΕ και για τους λόγους αυτούς ζητά τη στήριξη , ενίσχυση και εκλογική, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο.

Την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Βέροια, 17 Ιούνη 2023

Κ.Ο. Ημαθίας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το