Με παρουσία ικανοποιητικού αριθμού  συντρόφων και φίλων του κόμματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μάη πολιτική εκδήλωση-συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ στην πόλη της Βέροιας, ενόψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του κόμματος στα τέλη του μήνα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο σ. Μελιόπουλος Γιάννης  και στη συνέχεια εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ το λόγο πήρε ο σ. Δημήτρης Κοντοφάκας ο οποίος και ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος για την πανελλαδική συνδιάσκεψη. Εκ μέρους της οργάνωσης στην Ημαθία μοιράστηκαν στους συγκεντρωμένους οι θέσεις της ΚΕ του κόμματος.

Ο σ. Κοντοφάκας στάθηκε λεπτομερώς στη σύνθετη διεθνή κατάσταση που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος που μαίνεται για πάνω από δύο μήνες, στις τεράστιες καταστροφές που προξενεί, στην μεγάλη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στους κινδύνους που δημιουργούνται εξαιτίας τους. Υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στο χαρακτήρα του πολέμου και τους στόχους της εισβολής, ενώ ταυτόχρονα τονίστηκε ο εμπρηστικός ρόλος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ και οι ευθύνες τους για τη συνέχιση και κλιμάκωση των πολεμικών γεγονότων.

Η κλιμάκωση της σκληρής ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη , η καθημερινή λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με τις πρωτοφανείς αυξήσεις σε ενέργεια και βασικά είδη κατανάλωσης, η συνεχιζόμενη εγκληματική πολιτική κατά την περίοδο της πανδημίας αποτέλεσαν έναν δεύτερο πόλο της τοποθέτησης του σ. Κοντοφάκα, όπως και η σαφής αναφορά στα πολιτικά καθήκοντα που επιβάλλουν οι επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις και η εσωτερική πολιτική σκηνή, επικεντρώνοντας στα ζητήματα του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος στη χώρα μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το