Σε μαζικές συλλήψεις προχώρησε η βελγική αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης στο προάστιο Σερμπέκ των Βρυξελλών, σε μια προσπάθεια να καταστείλει τη διαδήλωση που οργανώθηκε ως αντίδραση για τον θάνατο του 23χρονου Ιμπραϊμά Μπ, το περασμένο Σάββατο, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα.

Προηγήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, με τους διαδηλωτές να αντιμετωπίζουν τα χημικά της αστυνομίας με πέτρες.

Σύμφωνα με το euronews ένα αστυνομικό τμήμα τυλίχθηκε στις φλόγες, όμως η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, προτού να πάρει διαστάσεις.

Το «Black Lives Matter» και το «Justice for Ibrahima» ήταν τα κύρια συνθήματα στην πορεία διαμαρτυρίας που το παρών έδωσαν η μητέρα και η αδελφή του θύματος.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών των διαδηλωτών βρέθηκε το αυτοκίνητο του βασιλιά του Βελγίου Φιλίππου. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα καθώς το όχημα διερχόταν από την περιοχή του σταθμού Γκαρ ντου Νορντ.

Το αν ο βασιλιάς ήταν μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα του περιστατικού δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

https://twitter.com/i/status/1349433660907380739

Σύμφωνα πάντως με το euronews η εισαγγελία των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του νεαρού.

Με βάση την ανακοίνωση που είχαν εκδώσει την Δευτέρα οι εισαγγελικές αρχές, αστυνομικοί έκαναν έλεγχο το Σάββατο «σε μια ομάδα προσώπων που είχαν συναθροιστεί» κατά παράβαση των μέτρων για την πανδημία. Ο Ιμπραϊμά Μπ. προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη. Όταν έφτασε στο αστυνομικό τμήμα έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

πηγή: tvxs

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το