Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

23-09-2021

Οι απολύσεις των μεταναστριών/στών καθαριστριών/στών δε θα γίνουν ανεκτές!

Μόνο ντροπή δημιουργεί ο αποκλεισμός των μεταναστ(ρι)ών καθαριστ(ρι)ών από τις προσλήψεις για την καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών που στέκεται με αναλγησία στην αγωνία των μεταναστ(ρι)ών και των οικογενειών τους.

Οι συναδέλφισσες/οι  μετανάστ(ρι)ες (κυρίως αλβανικής καταγωγής), πετάχτηκαν έξω καθώς στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπάρχει η ρατσιστική διάταξη που απαιτεί ιθαγένεια για να προσληφθείς!!! Φυσικά η νομοθεσία ¨μόνο για Έλληνες¨ δεν λύνει το πρόβλημα καθαριότητας των σχολικών μονάδων ειδικά σε περιόδους πανδημίας καθώς οι σχολικές καθαρίστριες προσλήφθηκαν ως τρίωρες. 

Οι συναδέλφισσες/οι  μετά από περισσότερα από 25 χρόνια στην Ελλάδα και μέχρι και είκοσι χρόνια ως σχολικές/οι καθαριστ(ρι)ες πετιούνται στον δρόμο!

Αν δεν επαναπροσληφθούν δεν χάνουν μόνο το μεροκάματο αλλά και τη δυνατότητα ορισμένες/οι να συνταξιοδοτηθούν μια και η νομοθεσία απαιτεί ένσημα τα τελευταία 5 χρόνια (μεγάλο πρόβλημα και για πολλές/ούς ντόπιες/ους). Ακόμα και η άδεια παραμονής τους κινδυνεύει μια και απαιτείται σταθερή δουλειά αλλά και χρήματα για να πληρώσουν τα υπέρογκα παράβολα.

Να δοθεί τώρα λύση!

Ο δήμος της Αθήνας είχε καταθέσει αίτημα στο υπουργείο εσωτερικών ζητώντας το 20% των προσλήψεων να καλυφθούν με συμβάσεις έργου έτσι ώστε να μπορέσει να επαναπροσλάβει τις συναδέλφισσες/ους μετανάστ(ρι)ες που επί χρόνια εργάζονται στον δήμο αλλά η ρατσιστική διάταξη τις/ους πετάει έξω. Καλούμε το υπουργείο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην χάσουν την δουλειά τους.

Συμπαρασταθούν στον αγώνα και στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους!

      Να επαναπροσληφθούν οι μετανάστ(ρι)ες καθαρίστ(ρι)ες

       Να καταργηθεί η ρατσιστική διάταξη της ιθαγένειας!                                                                                                              

         Όχι στην τρίωρη εργασία που αφήνει τα σχολεία ακαθάριστα με ή χωρίς πανδημία

          Μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστ(ρι)ών και όλων των συμβασιούχων τώρα!

Καμία ιδιωτικοποίηση στις δημόσιες υπηρεσίες, μακριά οι εργολάβοι από την καθαριότητα!

Καλούμε όλους και όλες

  •  Την Πέμπτη 23/9 στις 14:00 στο  υπουργείο Εσωτερικών και
  •  Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (όταν αυτή κανονιστεί) με αίτημα να παρθεί νέα απόφαση του ΔΣ ότι απαιτεί από το υπουργείο Εσωτερικών να δώσει τη δυνατότητα στο δήμο της Αθήνας της  επαναπρόσληψης των μεταναστ(ρι)ών καθαριστ(ρι)ών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το