ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας Αθήνα

Π.Κυριακού 10

Αμπελόκηποι – Αθήνα

Τηλ/Φαξ 210-6443741

Email: belmeath@gmail.c

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου  του δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 6/12, συζητήθηκαν 2 θέματα που αφορούν σχολεία της περιοχής μας

1. Η προσθήκη της ειδικότητας Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας και η προσθήκη των ειδικοτήτων Β. Νοσηλευτή και Β. Φαρμακείου στο 5ο Εσπ. ΕΠΑΛ Αθήνας.

1. Η ίδρυση και στέγαση του ΕΕΕΕΚ Αθήνας

Όπως είχαμε ανακοινώσει έγινε παρέμβαση στη συνεδρίαση από το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας, δόθηκαν οι προτάσεις μας, ενώ υπήρχε μαζική παρουσία συναδέλφων από τα σχολεία, αλλά και συνδικαλιστών από άλλες ΕΛΜΕ της Α΄Αθήνας, το σύλλογο  ΠΕ «Αριστοτέλη» και από την ΟΛΜΕ.

Όσον αφορά τις αποφάσεις που πάρθηκαν αλλά και την ίδια τη διαδικασία της συζήτησης

Για το 1ο θέμα που αφορά την προσθήκη των ειδικοτήτων η απόφαση ήταν ομόφωνη υπέρ της προσθήκης.

Για το 2ο θέμα που αφορά την ίδρυση και στέγαση του ΕΕΕΕΚ Αθήνας τέθηκε από τη δημοτική αρχή δια της εισηγήτριας αντιδημάρχου κ. Ηλιοπούλου εκβιαστικά η πρόταση να ιδρυθεί το ΕΕΕΕΚ Αθήνας με την προϋπόθεση να στεγαστεί στο σχολικό κτίριο επί της οδού Λιοσίων 42, στο οποίο ήδη λειτουργούν 2 δημοτικά σχολεία και 2 νηπιαγωγεία και αργότερα να μεταφερθεί στο κτίριο που θα ανεγερθεί στο οικόπεδο της οδού Λάμψα.

Το αίτημα μας είναι η άμεση ανέγερση σύγχρονου σχολείου που θα στεγάσει τα παιδιά με αναπηρίες στο οικόπεδο της Λάμψα. Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο αρχικά προοριζόταν να κτισθεί μεγαθήριο της ΔΕΗ, αλλά  μετά από μακροχρόνιους αγώνες, τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και της τοπικής κοινωνίας με τη μέγιστη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, έχει ήδη αγοραστεί από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) για να γίνει σχολείο.

Οι ανάγκες στην ειδική αγωγή είναι τεράστιες, είναι γνωστό ότι βρίσκονται εκτός σχολείου εκατοντάδες παιδιά, το ΕΕΕΕΚ Κωφών πρέπει να στεγαστεί σε σύγχρονο κτίριο με όλες τις υποδομές, κτιριακές, εργαστηριακές και προφανώς με πλήρες προσωπικό.

Θεωρούμε ότι η «λύση» για προσωρινή στέγαση του υπό ίδρυση ΕΕΕΕΚ Αθήνας στο κτίριο της Λιοσίων 42, είναι εντελώς ακατάλληλη, γιατί τα ήδη λειτουργούντα σχολεία είναι στριμωγμένα στο συγκεκριμένο κτίριο και δεν πληρούνται στο ελάχιστο οι όροι λειτουργίας ενός ειδικού σχολείου.  Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης», πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο, μη συντηρημένο σχολικό συγκρότημα που ακόμη και σήμερα λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας σε ακατάλληλους χώρους (υπόγεια χωρίς παράθυρα, δίπλα στο καυστήρα φυσικού αερίου κτλ) ενώ δεν υπάρχουν και απαραίτητες αίθουσες για άλλες λειτουργίες, όπως αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσα για τη σίτιση των μαθητών (αυτό γίνεται στις τάξεις) κλπ.

Πρέπει να αναζητηθεί νέος χώρος για την προσωρινή στέγαση του ΕΕΕΕΚ Αθήνας και να ξεκινήσει τώρα η ανέγερση του νέου σχολείου στη Λάμψα. Αυτή την άποψη μεταφέραμε στο δημοτικό συμβούλιο με την ανακοίνωση μας, ενώ για τη μη καταλληλότητα του κτιρίου τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός από το σύλλογο του ενός δημοτικού σχολείου που λειτουργεί στο κτίριο της Λιοσίων.

Εδώ πρέπει να καταγγείλουμε ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πήγε εσπευσμένα σε ψηφοφορία, απαγορεύοντας να δοθεί ο λόγος στους φορείς που είχαν ζητήσει να μιλήσουν συμπεριλαμβανομένης και της Β΄ΕΛΜΕ και μάλιστα ζητώντας από την ασφάλεια του δημοτικού συμβουλίου να απομακρύνει τους «ταραξίες», προκειμένου να προκαταβάλλει την απόφαση η οποία πάρθηκε τελικά με 17 μόνο ψήφους της πλειοψηφίας, αν και είχαν τεθεί προτάσεις από δημοτικούς συμβούλους για εύρεση άλλου κατάλληλου χώρου.

  • Να μην μείνει κανένα παιδί που χρήζει ειδικής αγωγής εκτός σχολείου.

  • Διεκδικούμε τώρα την ανέγερση του σύγχρονου σχολείου για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Αθήνας στη Λάμψα, καθώς και την αγορά από το δήμο του υπόλοιπου κομματιού του οικοπέδου για χώρο πρασίνου δίπλα στο σχολείο.

  • Απαιτούμε η προσωρινή στέγαση του ΕΕΕΕΚ Αθήνας να γίνει σε χώρο που θα πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας του.

  • Σχετικά με την προσθήκη των ειδικοτήτων, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να παρθεί και η τελική απόφαση από το Υπουργείο.

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το