Σε τραγέλαφο κατέληξε η τηλε-ψηφοφορία  στο σωματείο εργαζομένων της ΜΟΔ ΑΕ, σημειώνει η ΕΡΓΑΣ που συμμετέχει στο συνδικαλιστικό σχήμα Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ (Α.Π.Ε.ΜΟΔ)

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια τη σχετική ανακοίνωση της Α.Π.Ε. ΜΟΔ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)

17/12/2021 

Απέχουμε από την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής μέσω Ζευς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Άλλη μία ηλεκτρονική τηλε-διαδικασία κατέληξε σε τραγελαφικά στιγμιότυπα. Στις τελικές ψηφοφορίες για τις αποφάσεις έγινε το απόλυτο μπάχαλο καθώς άλλοι συνάδελφοι έλαβαν τη φόρμα ψηφοφορίας και άλλοι όχι. Άλλοι ψήφισαν, κατά δήλωσή τους, 2 και 3 φορές και άλλοι αφού αποσυνδέθηκαν και ξαναμπήκαν για να ψηφίσουν, τελικά δήλωσαν την πρόθεσή τους μέσω chat χωρίς να μπορέσει να γίνει έλεγχος διπλοψηφίας (αφού μπορεί να είχαν ξαναψηφίσει μέσω της φόρμας).

Αυτό ήταν ένα ακόμη αποτέλεσμα της εμμονής των παρατάξεων, ΜΟΔ συλλογικά και Εναλλακτική Πρωτοβουλία να «πρωτοπορήσουν» στην εφαρμογή του αντεργατικού, αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη μετατρέποντας το σύλλογο σε «τηλε-πάνελ».

Το ίδιο επιλέγουν και για την εκλογή των μελών της εφορευτικής επιτροπής παραχωρώντας το μητρώο του ΣΕΜΟΔ στο κρατικό σύστημα εκλογών Ζευς, που ελέγχεται από την κυβέρνηση μέσω του ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (εποπτευόμενο από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, που διορίζει όλο το διοικητικό συμβούλιο).

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να αποφευχθεί αυτή η διαδικασία, επέλεξαν να επικρατήσει η μικροπαραταξιακή λογική.

Ως ΑΠΕ ΜΟΔ έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή την εναντίωση μας στη μετατροπή του μητρώου του ΣΕΜΟΔ σε «βάση δεδομένων» της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, του «βαθέως» κράτους, αποθηκευμένο σε κάποιους  Server «δια πάσα χρήση». Δυνητική πηγή νοθείας, συνδιαλλαγής, εκβιασμού και παρέμβασης στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Γι’ αυτό δηλώνουμε ότι θα  απέχουμε   από τη σημερινή διαδικασία για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το