Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

Να απαλλαγούν απ’ όλες τις κατηγορίες οι 49 φοιτητές/τριες του ΑΠΘ


Η συκοφαντία και οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις και διαγραφές δεν τρομάζουν τους φοιτητές!

Η βάρβαρη επίθεση της ΕΛΑΣ εναντίον φοιτητών στο ΑΠΘ, ακόμα και καθηγητών που ζήτησαν ενημέρωση για τις προσαγωγές και συλλήψεις από τον εισαγγελέα, και οι συλλήψεις 49 ατόμων που σημειώθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ είναι φανερό ότι συνδέονται με την αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τον αγώνα χιλιάδων φοιτητών ενάντια στον νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και να επιβάλει “σιωπητήριο” στις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Με την κυβερνητική επίθεση συντάχθηκε η νέα πρυτανική αρχή λέγοντας ότι “θα εντείνει τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την ασφάλεια των κτιρίων και της περιουσίας του ΑΠΘ”. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  δεν δίστασε να ζητήσει μέχρι και την οριστική διαγραφή φοιτητών, “πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, και αυτά που προβλέπει ο νόμος φτάνουν μέχρι και την οριστική διαγραφή φοιτητών”, όπως χαρακτηριστικά είπε, πετώντας το μπαλάκι στα πειθαρχικά των ΑΕΙ, δηλώνοντας “είναι ευθύνη των πειθαρχικών οργάνων των πανεπιστημίων να εφαρμοστεί ο νόμος, που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστείκαι φυσικά έδωσε πλήρη πολιτική κάλυψη στην επέμβαση της αστυνομίας.

Το απειλητικό μήνυμα περί διαγραφής φοιτητών επειδή συμμετείχαν σε ένα “δήθεν πάρτι” (κατά τα πρωθυπουργικά λεγόμενα), θυμίζει το απόρρητο έγγραφο της στρατιωτικής αστυνομίας ΕΑΤ-ΕΣΑ προς το τότε υπουργείο Παιδείας τον Δεκέμβριο του 1973 [«Έχομεν την τιμήν […] να διαβιβάσωμεν συνημμένως καταστάσεις φοιτητών και σπουδαστών κατά Σχολήν, εις τους οποίους δέον όπως απαγορευθή η χορήγησις παντός είδους πιστοποιητικού σπουδών»].

      Εναντίον των 49 συλληφθέντων (εκ των οποίων 39 φοιτητές) η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και επιπλέον για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση (οι 48 από τους 49), οι οποίοι και οδηγήθηκαν κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, έξω από τα οποία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης από αλληλέγγυους, που φώναζαν συνθήματα υπέρ τους και ζητούσαν την απελευθέρωσή τους. Οι «49» με κείμενό τους καταγγέλλουν τις αστυνομικές δυνάμεις πως “κατά την επιχείρησή τους έσπασαν το κτίριο, αφού πρώτα το πολιόρκησαν για ώρα”, καταδικάζοντας παράλληλα “οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής του αγώνα μας”.

Η κυβερνητική προπαγάνδα, οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις και διαγραφές δεν τρομάζουν τους φοιτητές, αντίθετα εκθέτουν την ίδια την κυβέρνηση. Η πλειοψηφία των φοιτητών για δύο μήνες στους δρόμους και στα αμφιθέατρα καταδίκασε τον νόμο – έκτρωμα και συνεχίζει να παλεύει για αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές για όλους!

Συνάδελφοι/σες

·         Κάθε προσπάθεια καταστολής και κατασυκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος θα πέσει στο κενό!

·         Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον των 49 συλληφθέντων!

Για το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Ο Πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας

Κατσιγιάννης Αλέξανδρος – Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το