Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας!

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλει τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ που προσφεύγει για πολλοστή φορά στα δικαστήρια προκειμένου να καταστήσει παράνομη την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων. Μετά τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις διώξεις, τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ, η δικαστική προσφυγή εναντίον της ΕΛΜΕ Χανίων είναι άνευ προηγουμένου μνημείο κυβερνητικού αυταρχισμού για την κάμψη της αγωνιστικής στάσης του κλάδου εναντίον της αξιολόγησης. Συγχρόνως, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι δείγμα πανικού και πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική.

Κυβερνητική προτεραιότητα αποτελεί εδώ και μια τετραετία η πάση θυσία επιβολή της αξιολόγησης ως εργαλείου μετάλλαξης του σχολείου σε φθηνό και εμπορευματοποιημένο βασίλειο των δεξιοτήτων, της μορφωτικής απόρριψης των πολλών και της ταξικής επιλογής των λίγων μέσω της σκληρής εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων. Σε αυτό το διαμορφούμενο τοπίο, οι κυρίαρχοι κύκλοι, με τις επιταγές των ΕΕ-ΟΟΣΑ, πασχίζουν να επιβάλουν και το πρότυπο του χειραγωγημένου και πειθαρχημένου εκπαιδευτικού, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία.

Επειδή η νέα, 14η(sic!) δικαστική προσφυγή  της κυβέρνησης συνιστά βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού της επίθεσης στα σωματεία και της απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας και της διεκδίκησης, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Είναι αδήριτη η ανάγκη για παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα του κλάδου μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και με τον εργαζόμενο κόσμο. Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

Ο αγώνα μας κατά της αξιολόγησης  συνεχίζεται με την Απεργία/Αποχή, τις στάσεις εργασίας και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας!

Εκφράζουμε την αμέριστη συναδελφική μας αλληλεγγύη στην ΕΛΜΕ Χανίων!

Για τo ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Ο Πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας

Κατσιγιάννης Αλέξανδρος – Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το