Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έσυρε για πολλοστή φορά τον κλάδο στα δικαστήρια προκειμένου να επιβάλει με τον βούρδουλα την ατομική αξιολόγηση. Στις 27/2 εκδικάστηκε η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας εναντίον της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και κρίθηκε παράνομη, όπως άλλωστε και κάθε μορφής κινητοποίηση που αντιπαλεύει τη βάρβαρη κυρίαρχη πολιτική.

Επισημαίνουμε ότι:

1. Η απεργία-αποχή ισχύει έως ότου επιδοθεί στην ΟΛΜΕ.

2. Η απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση θα προκηρυχθεί εκ νέου από την ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 1/3/2024 με βάση το σχετικό αίτημα που ήδη έχει υποβάλλει η ΟΛΜΕ.

3. Σε περίπτωση που κριθεί παράνομη και η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, με βάση και την τελευταία  απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ θα προχωρήσουμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ μας και θα ακολουθήσει νέα ΓΣ προέδρων προκειμένου να προκηρυχθεί εκ νέου η απεργία-αποχή από την ΟΛΜΕ.

4. Ως Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής προκηρύσσουμε εκ νέου κυλιόμενες στάσεις εργασίας (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες) από 1/3/2024 έως 29/3/2024, όπως ανάλογα θα κάνει η ΟΛΜΕ, για να χρησιμοποιηθούν από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, όταν οι «αξιολογητές»  θελήσουν να μπουν στην τάξη για να αξιολογήσουν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων! Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του. Τέλος, απαιτούμε την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης και των νεοδιόριστων συναδέλφων/-ισσών του 2021.

*Ενόψει της αγωγής κατά του Ελληνικού δημοσίου, που σχεδιάζεται από πλευράς ΕΛΜΕ για τη μη έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιοριστων του 2021 παρά την παρέλευση της διετούς δοκιμής περιόδου καθώς και την μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μονιμοποίησης αυτών του 2020, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να συμπληρώσουν την παρακάτω  φόρμα  https://forms.gle/psoVAyeXV19YvJmF6(για το θέμα θα επανέλθουμε με νέα ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση)

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας

Κατσιγιάννης Αλέξανδρος – Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το