Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας Γ. Καββαδία και Ν. Χατζηανδρέου 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  Όλες και όλοι στους δρόμους την ΠΕΜΠΤΗ 21/9

Το σήριαλ των διώξεων από τον ΔΙΔΕ Πειραιά δεν έχει τέλος. Μετά το «τελευταίο επεισόδιο» της δίωξης επτά εκπαιδευτικών με τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ξεκίνησε ένας ακόμα κύκλος διώξεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Είναι μάλιστα η τρίτη φορά  μέσα στο ίδιο έτος που ο συνάδελφος και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Γιώργος Καββαδίας διώκεται πειθαρχικά από τον ΔΔΕ Πειραιά. Τώρα η κατηγορία δεν είναι η συμμετοχή σε κάποια κινητοποίηση, αλλά η δημόσια διατύπωση απόψεων στο διαδίκτυο! 

Και δεν είναι ο μόνος! Νέα παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για τον λόγο που είχε παραπεμφθεί και την πρώτη φορά (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής), έλαβε ο συνάδελφος Νεκτάριος Χατζηανδρέου. Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο του άσκησε κριτική στην απόφαση του ΔΔΕ Πειραιά να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και παραπέμφθηκε εκ νέου με την ίδια κατηγορία (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής). Φαίνεται πως η καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΑΙΘΑ, ότι «βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης», θεωρείται πλέον «κακόβουλη κριτική στην προϊστάμενη αρχή». Το να υποστηρίζεις ότι με τις κυβερνητικές πολιτικές «τα σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διερχομένων, χωρίς σταθερό προσωπικό» ή αν καταγγέλλεις «την απαξίωσή τους, την ελλιπή χρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς» φαίνεται πως είναι θέσεις που δεν μπορούν να διατυπωθούν.  Γίνεται έτσι ξεκάθαρο ότι η ελεύθερη έκφραση και η άσκηση κριτικής πλέον ποινικοποιούνται.  

Οι διώξεις ωστόσο δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, δεν αφορούν μόνο στους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης, τρομοκράτησης και καταστολής οποιασδήποτε φωνής θέλει να αντισταθεί στην επίσημη πολιτική.

Καταγγέλλουμε τη στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά που, μαζί και με άλλους Προϊστάμενους, έχουν πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο τους στο να εφαρμοστεί και να εμπεδωθεί η παραπάνω πολιτική. Οι απανωτές παραπομπές στο Πειθαρχικό, ακόμα και για τη διατύπωση μιας (ξεκάθαρα) πολιτικής – συνδικαλιστικής άποψης, ανοίγει ιδιαίτερα επικίνδυνους δρόμους και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Ο κλάδος μας έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα οι εκπαιδευτικοί και τα σωματεία τους, για να υπάρχει ελεύθερη συνδικαλιστική άποψη. Δε μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης που επιχειρείται. Δε θα μας κάνουν να σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά.

Η δύναμή μας βρίσκεται στους συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που διώκονται. Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης. Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της αλληλεγγύης και του συλλογικού αγώνα.  

Αυτό πράττουμε κι εμείς. Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και κάθε δημοκράτη εκπαιδευτικό να καταγγείλουν την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του ΔΔΕ Πειραιά. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ να πάρουν τώρα θέση απέναντι στις απανωτές προκλητικές ενέργειες του ΔΔΕ. Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη απέναντι στον Γ. Καββαδία, τον Ν. Χατζηανδρέου και σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά.

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία. Κινητοποιούμαστε μαζικά ενάντια στις πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας, ενάντια στο κλίμα διώξεων και τρομοκρατίας. 

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το