Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)

Πανκαλλιτεχνική πανελλαδική συγκέντρωση, Σύνταγμα Πέμπτη 2/3

Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) εκφράζει την αλληλεγγύη στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις που βρίσκεται ο κόσμος του Πολιτισμού και των Τεχνών. Καλεί όλες και όλους στην πανελλαδική πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση την Πέμπτη 2/3 στις 18:00 στο Σύνταγμα που διοργανώνεται από τα σωματεία, φορείς, εργαζόμενους και σπουδαστές του χώρου.
Ο αγώνας τους που δίνεται ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων, είναι αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση της τέχνης. Το Π.Δ. 85/2022 επισφραγίζει στη συνείδηση της κοινωνίας πως ο πολιτισμός, όταν δεν εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα, είναι περιττός. Το Π.Δ. φανέρωσε τα χρόνια προβλήματα του κλάδου των καλλιτεχνών. Η ανεπαρκής Δημόσια Δωρεάν Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στις Παραστατικές Τέχνες, οι καταργημένες συλλογικές συμβάσεις, η μαύρη ή/και απλήρωτη εργασία, το επικίνδυνο και ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον, η υποχρηματοδότηση του Πολιτισμού και η μείωση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στα σχολεία, ολοκληρώνουν την εικόνα που επικρατεί στο χώρο των τεχνών. Η τέχνη αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνίας, κύτταρο διαμόρφωσης των συνειδήσεων. Αποτελεί μέρος της κοινωνικής πραγματικότητας στην προσπάθεια της να την καθρεφτίσει, να την μετασχηματίσει ή και να την υπερβεί.
Σήμερα ο αγώνας των καλλιτεχνών όπως των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών δίνεται ενάντια σε μια πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζεται και καταστρέφει κάθε δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα, των βασικών δομών της κοινωνίας ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις στον χώρο των καλλιτεχνών που κλιμακώνονται, εκφράζει την αυτονόητη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην απαξίωση των πτυχίων των αποφοίτων ωδείων, δραματικών σχολών και άλλων συναφών σχολών, οι οποίοι με το Π.Δ. 85/2022 υποβιβάζονται σε …αποφοίτους Λυκείου. Ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες απαιτούμε την άμεση επαναφορά των καλλιτεχνικών μαθημάτων, καθώς και των κοινωνικών επιστημών, στο Λύκειο και την άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/2022. Καμία αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων ως ΠΕ και ΤΕ. Διασφάλιση των δικαιωμάτων των πτυχίων των Δημοσίων και Δωρεάν Πανεπιστημίων. Την αύξηση του
προϋπολογισμού για τον σύγχρονο Πολιτισμό, Υγεία και Παιδεία. Την υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων παντού.

Δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε!

Όλοι στην πανελλαδική πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση την Πέμπτη 2/3 στις 18:00 στο Σύνταγμα

Για το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Φατούρου Αγγελική Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το