Σε Φόρουμ Κοινωνικών Επιστημών στην Αργεντινή μίλησε η Αχέντ Ταμίμι μαζί με τη νεαρή ξαδέλφη της, σκιαγραφώντας τις ιδιαίτερες επιπτώσεις της κατοχής στη ζωή των ανήλικων κρατουμένων αλλά και την αποφασιστικότητά τους να γίνουν οι φορείς της επανάστασης και της απελευθέρωσης του παλαιστινιακού λαού.
Ο Παλαιστίνιος αυτοπαρουσιάζεται ως μαχητής της ελευθερίας κι όχι ως θύμα» δήλωσε η νεαρή αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι  σε εκδήλωση του «Παγκόσμιου Φόρουμ Κριτικής Σκέψης» στην Αργεντινή, που διοργανώθηκε από το Λατινοαμερικανικό Συμβούλιο Κοινωνικών Επιστημών. Μαζί με την ξαδέρφη της Τζάνα Τζιχάντ διαβεβαίωσε πως η γενιά της κληρονόμησε τους αγώνες της ελευθερίας και της αντίστασης.

«Ακούμε πάντα νέα πως ένα παιδί συνελήφθη, τραυματίστηκε ή δολοφονήθηκε και παρόλα αυτά τα βάσανα είμαστε μια γενιά που κληρονόμησε την κατοχή, αλλά επιμένουμε επίσης να κληρονομήσουμε την επανάσταση»

Η Ταμίμι χαρακτήρισε «ναζιστική» την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, που έχει στόχο τη συνεχή καταπίεση του παλαιστινιακού λαού.

«Ο ανήλικος Παλαιστίνιος υφίσταται το πιο δύσκολο στάδιο της κράτησης, που είναι η ανάκριση όπου πιέζεται πολύ και δέχεται απειλές πως θα βλάψουν την οικογένειά του, θα τη χτυπήσουν, θα τη βασανίσουν, δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί.»

Η Ταμίμι αναφέρθηκε στην ψυχολογική βλάβη που προκαλεί ο φόβος πως θα βλάψουν τους γονείς των ανήλικων αγωνιστών και τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται λόγω της κατοχής.

Στη δική της παρέμβαση, η 12χρονη Τζάνα Τζιχάντ είπε πως τη θεωρούν την πιο νεαρή δημοσιογράφο του κόσμο, και δήλωσε πως έχει αφιερωθεί στην ανάδειξη όσων συμβαίνουν στον τόπο της.

Τόνισε πως όλα τα παιδιά στην Παλαιστίνη αξίζει να ζουν ελεύθερα και να μην υφίστανται ελέγχους καθ’οδόν προς το σχολείο, με αποτέλεσμα να κάνουν παρακάμψεις, καθυστερώντας στα μαθήματά τους.

Πρόσθεσε πως οι δυνάμεις καταστολής μπαίνουν στα σχολεία και συλλαμβάνουν ή αρπάζουν παιδιά, ενώ στην τάξη «δεν ανοίγουν τα παράθυρα για να μην ακούγεται ο θόρυβος απέξω»

Οι δυο κοπέλες εξέφρασαν την ελπίδα να δουν ελεύθερη την Παλαιστίνη και να σταματήσουν τα κατοχικά εγκλήματα σε βάρος του λαού της.

Πηγή:  katiousa.gr, με πληροφορίες από telesurtvnet

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το