Φτηνή κυβερνητική δημαγωγία και υποκρισία

Σε μία κίνηση πρωτοφανούς αλτρουϊσμού -και γενναιότητας θα τολμούσαμε να πούμε- προχώρησε την 31η του Μάρτη ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας όλους τους βουλευτές και υπουργούς της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της Covid-19 τον μισό από τον βουλευτικό και υπουργικό μισθό όχι ενός, αλλά δύο ολόκληρων μηνών!
Δήλωσε μάλιστα σίγουρος πως σε αυτή την σπουδαία πράξη θα τον ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.

Επομένως οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου βάζουν κι αυτοί πλάτη μαζί με το λαό για την υπερνίκηση της «αόρατης απειλής» που αντιμετωπίζουμε όλοι αυτές τις μέρες -ή τέλος πάντων οι περισσότεροι.
Μόνο που τα λεφτά του λαού ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν τα διαθέτουν για την αντιμετώπιση τη πανδημίας, αλλά τα χαρίζουν κοψοχρονιά στον κόσμο του επιχειρείν.

Ας κάνουμε το λογαριασμό:
30 εκατομμύρια μοιράστηκαν σε ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια για τη διεξαγωγή τεστ για τον κορωνοϊό που όχι μόνο επιβαρύνουν τα εργαστήρια του δημοσίου αλλά γίνονται και με κόστος πολλαπλάσιο από αυτό του ελέγχου που προθυμοποιήθηκαν να παρέχουν αφιλοκερδώς τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας.

Στην εταιρία διοδίων Μορέας δόθηκε επιδότηση λόγω «χαμηλής κυκλοφορίας» ύψους 10,98 εκατομμυρίων, ένα ποσό σαφέστατα επηρεασμένο από τις τεχνικές μάρκετινγκ των σουπερμάρκετ αλλά τι να πει κανείς, δεν ήταν δα και 11 τα εκατομμύρια…

Ακόμη 11 εκατομμύρια πήγαν στα ΜΜΕ και τους διαφημιστές για να μας κρατάνε ενήμερους περί κορονοϊού, αλλά επειδή προφανώς δεν έφταναν αυτά για να καλύψουν τη χασούρα που ΔΕΝ έχουν οι εν λόγω επιχειρήσεις, αφού η λειτουργία τους και οι διαφημίσεις από τις οποίες λαμβάνουν τα έσοδά τους συνεχίζονται και με το παραπάνω, η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει από τα κρατικά έσοδα την ετήσια πληρωμή των τηλεοπτικών αδειών για τα έξι μεγάλα κανάλια (MEGA, OPEN, Star, Alpha, ANT1, ΣΚΑΙ), χαρίζοντάς τους άλλα 21 εκατομμύρια.
Άρα έχουμε στο σύνολο αθροιστικά 72,98 εκατομμύρια που δεν ξοδεύονται για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν ξοδεύονται για την αγορά ειδών προστασίας για όσους παλεύουν στα νοσοκομεία, δεν ξοδεύονται για την κατασκευή Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Φεύγουν από την τσέπη μας και καταλήγουν κατευθείαν στην τσέπη του κάθε άριστου μεγαλοεπιχειρηματία. Και αυτά είναι τα φανερά…

Δεν ανησυχούμε όμως, γιατί την ίδια στιγμή που εκατομμύρια εργαζόμενοι αναγκάζονται να τα βγάλουν πέρα με 400 ευρώ το μήνα, ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ υπουργοί και βουλευτές κάνουν την καρδιά τους πέτρα και στερούνται δυόμιση χιλιάρικα από τον τετραψήφιο μισθό τους με την ελπίδα να συγκεντρώσουν 1,5 με 2 εκατομμύρια για την υγεία του λαού.

Άρα έχουμε χοντρικά 73 εκατομμύρια για μια χούφτα μεγάλες επιχειρήσεις και 1,5 εκατομμύριο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.
Αυτό σημαίνει να ηγείσαι με το παράδειγμά σου.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το