Είκοσι ένα άτομα έχουν συλληφθεί ή ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τα πρόσφατα επεισόδια κατά αστυνομικών σε Λέσβο και Χίο, στα δύο νησιά, όπου την εβδομάδα αυτή επικράτησε ένα άνευ προηγουμένου όργιο αστυνομικής βαρβαρότητας και καταστολής.

Κυβέρνηση και διωκτικές αρχές επιδεικνύουν ταχύτατα αντανακλαστικά αναφορικά με τη συμμετοχή πολιτών σε επιθέσεις κατά αστυνομικών και στην καταστροφή προσωπικών τους αντικειμένων, όμως η απάντηση της Πολιτείας αναφορικά με τις ακρότητες στις οποίες προέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ τις προηγούμενες ημέρες παραμένει… διακριτική.

Διάβασε και αυτό

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε γενικώς και αορίστως ότι θα διερευνηθούν… γρήγορα και σε βάθος οι έκνομες ενέργειες από πλευράς αστυνομικών.

Αναφορικά με τους πολίτες, όμως,  στη Χίο συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα εννέα, ως ενεχόμενα στην επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ. Κατά περίπτωση, οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, της απόπειρας παράνομης βίας και βίας κατά υπαλλήλων και τέλος της φθοράς ξένης περιουσίας. Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 30 Απριλίου.

Στη Μυτιλήνη συνελήφθησαν τρία άτομα και προσήχθησαν δύο για την επίθεση στα δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που αυτοί απουσίαζαν, την καταστροφή των προσωπικών τους αντικειμένων τα οποία και έκαψαν ή πέταξαν στη θάλασσα. Κατά περίπτωση οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για τις πράξεις της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης και τέλος της φθοράς ξένης περιουσίας. Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 11 Ιουνίου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το