Άλλη μια εγκύκλιος που εντείνει τον έλεγχο των εκπαιδευτικών. Η σημερινή αφορά  την καταγραφή της ύλης, αυτή τη φορά σε Γυμνάσιο και Α-Β τάξεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, από το Υπουργείο Παιδείας

Με εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας κ.Ζέττας Μακρή ζητείται από τα σχολεία η καταγραφή ύλης μαθημάτων Γυμνασίου, Α΄, Β΄ τάξεων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία που μπορεί κανείς να την προσπεράσει εύκολα. Είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των εγκυκλίων και των διαδικασιών ασφυκτικού ελέγχου των εκπαιδευτικών. Όλα στη διάθεση και τα αρχεία του «Μεγάλου Αδελφού» δηλαδή του = Myschool. Μέρα με τη μέρα στρώνεται το έδαφος για την αξιολόγηση και τη διαμόρφωση ενός πανοπτικού μηχανισμού ασφυκτικού ελέγχου, ενός σπιράλ ασφυκτικού ελέγχου που να εξαφανίζει κάθε περιθώριο παιδαγωγικής ελευθερίας. Οι δήθεν θιασώτες της «αποκέντρωσης/αυτονομίας» εφαρμόζουν τις πιο αυταρχικές μεθόδους ελέγχου. Χρησιμοποιούν και διαφθείρουν τις λέξεις και τις έννοιες για να χειραγωγήσουν και τους εκπαιδευτικούς.

Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι η σκοπιμότητα της χρήσης του  «mySchool» είναι πολιτική και όχι πληροφοριακή. Είναι αυστηρό σύστημα ελέγχου, αποσκοπεί στην αυτοσυμμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσω του φόβου και της υποταγής. Συνδέεται άμεσα με διαδικασίες αξιολόγησης, πειθάρχησης και ασφυκτικού ελέγχου που βασίζεται στον αυταρχισμό και στην επιβολή των κυβερνητικών επιδιώξεων για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.

Μόνο εκπαιδευτικούς, παιδαγωγικούς και μορφωτικούς σκοπούς δεν επιτελεί ο «Μεγάλος Αδελφός» (MySchool). Την ώρα που οι σχολικές μονάδες στερούνται γραμματειακής υποστήριξης για να αντιμετωπίσουν τόσο όγκο δουλειάς που διαρκώς αυξάνει, όλο και πιο πολύ βαραίνουν οι πλάτες των εκπαιδευτικών. «Αγνοεί» το ΥΠΑΙΘ ότι το σχολείο ασκεί κυρίως και πρωτίστως εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο.

Το «myschool» είναι ο μεγάλος αδελφός του σήμερα! Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.

Η εγκύκλιος

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί στο ΠΣ myschool η λειτουργικότητα με θέμα: «Καταγραφή της Ύλης των Μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου» με την οποία υποχρεωτικά θα καταχωριστεί η διδακτέα ύλη.

Οι Διευθυντές/τριες των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. είναι υπεύθυνοι για την καταχώριση της ύλης που έχει διδαχθεί στο σχολείο τους (μέσω της σχετικής καρτέλας που υπάρχει στο ΠΣ myschool στη διαδρομή ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Παρακολούθηση και Συντονισμός της Ύλης των Μαθημάτων) και την οριστικοποίησή της:

α) από 08-03-2021 έως και 18-03-2021 και

β) από 08-04-2021 έως και 19-04-2021.

Οι Διευθυντές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολουθούν και εποπτεύουν την καταγραφή της ύλης των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς τους.

Σας διαβιβάζουμε πίνακα excel, που περιλαμβάνει τα μαθήματα στα οποία θα γίνει η καταχώριση της ύλης καθώς και τον τρόπο καταγραφής και το Εγχειρίδιο Χρήσης Πύλης myschool.

Σε περίπτωση που λειτουργεί παραπάνω από ένα τμήμα ανά τάξη, θα πρέπει να καταγράφεται η ελάχιστη ύλη.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο 

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το