Σοβαρά ερωτηματικά για την εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού» στα Σώματα Ασφαλείας προκαλεί η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες,  στην οποία διακρίνεται σε κράνος αστυνομικού μια αποτυπωμένη σιδερογροθιά και το σύμβολο XXXI. Ο αστυνομικός συμμετείχε στην επιχείρηση καταστολής στο κέντρο της Αθήνας. 

Το σύμβολο ΧΧΧΙ παραπέμπει σε μονάδα της Βέρμαχτ, με αυτόν τον αριθμό, η οποία συγκροτήθηκε την άνοιξη του 1942 και είχε την ονομασία «Korps Ems». Η συγκεκριμένη μονάδα πολέμησε μέχρι τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας τον Απρίλη του 1945. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε κράνη αστυνομικών ήταν αποτυπωμένα ναζιστικά ή εθνικιστικά σύμβολα αναδεικνύοντας το σοβαρό θέμα της ύπαρξης φασιστικών και ναζιστικών θυλάκων στις δυνάμεις καταστολής, οι οποίοι, όπως φαίνεται, βρίσκουν την «άνωθεν» ανοχή.

Στο Εφετείο, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους άνδρες των ΜΑΤ με επιθετικές διαθέσεις προς τους αντιφασίστες ξεχώριζε και ο άνδρας της φωτογραφίας. Καθημερινά παρών στην Αλεξάνδρας, φρόντιζε να φαίνεται πάντα το τατουάζ του, ένας Σιδηρούς Σταυρός, παλαιό σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού, που χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ειδικά από τη Λουτβάφε, με τον οποίο τιμήθηκε από τον Χίτλερ ο ναζιστής εγκληματίας πολέμου Χέρμαν Γκέρινγκ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το