Συνεχίζονται οι καταγγελίες για ωμή αστυνομική βία εναντίον πολιτών. Αυτή τη φορά, 19χρονος φοιτητής κατήγγειλε ότι ομάδα αστυνομικών τον χτύπησε επειδή έβαλε το πόδι του πάνω στο μπράτσο μίας καρέκλας στον ΟΣΕ και απάντησε… ειρωνικά!

Ο νεαρός, που αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός και συνάδελφοί του τον ξυλοκόπησαν. Τον χτύπησε στο πρόσωπο και μετά με το γόνατο στο κεφάλι ενώ οι άλλοι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν με λαβές, όπως φαίνεται και σε βίντεο. Κι όλα αυτά κάτω από αποδοκιμασίες επιβατών του ΟΣΕ που ήταν παρόντες και κατέγραψαν το περιστατικό.

Ο 19χρονος φοιτητής μαζί με τρεις φίλους του, όλοι από τη Φλώρινα, επέστρεψαν την περασμένη Τετάρτη από διακοπές στη Χαλκιδική και πήγαν στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ για να επιστρέψουν στα σπίτια τους με τρένο. Ο 19χρονος, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, εισήλθε στον σταθμό χωρίς να φοράει μάσκα, όμως αμέσως μετά την παρατήρηση του υπαλλήλου της εταιρείας σεκιούριτι αγόρασε από το φαρμακείο του σταθμού και τη φόρεσε. Η πρωτοφανής ιστορία ξεκίνησε όταν ανέβασε το πόδι του στο χερούλι της καρέκλας, όπου καθόταν στην αίθουσα αναμονής.

Τα όσα υποστήριξε ο νεαρός και οι τρεις φίλοι του που κατέθεσαν μάρτυρες στη δίκη επιβεβαιώνονται από βίντεο που ανήρτησαν άλλοι επιβάτες που ήταν εκείνη την ώρα στον σταθμό και το δημοσιοποίησαν. Εκεί διακρίνεται μάλιστα ένας αστυνομικός να ακινητοποιεί με το χέρι κρατώντας τον λαιμό του 19χρονου που είναι σοκαρισμένος απ’ όσα του συμβαίνουν. Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων άλλων επιβατών ήταν ανάρτηση εκπαιδευτικού που ήταν επιβάτης τρένου και ήταν μάρτυρας στο περιστατικό. «Φωνάζω μακριά από το λαιμό και το κεφάλι του, όχι μόνο εγώ τουλάχιστον 30 άτομα και φυσικά σε δύο λεπτά έφτασαν 6-7 αστυνομικοί και ο ένας βγάζει το γκλομπ κι αρχίζει να τον χτυπάει, ενώ οι άλλοι κάνουν κύκλο για να μας απωθήσουν», αναφέρει μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνοντας πως όλα ξεκίνησαν επειδή το παιδί είχε το πόδι στο μπράτσο της καρέκλας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το