Ακόμα μία καταγγελία αστυνομικής αυθαιρεσίας έρχεται στο φως, με ημερομηνία αναφοράς την περασμένη Τρίτη 9 Μαρτίου, όταν διαδραματίστηκαν τα γνωστά επεισόδια μετά την ειρηνική πορεία στη Νέα Σμύρνη. 

Ο Μιχάλης επέστρεψε σπίτι του (βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Νέας Σμύρνης) μετά την πορεία μαζί με την κοπέλα του η οποία είναι γαλλικής καταγωγής.

Ενώ το ζευγάρι βρισκόταν εντός της οικίας του απ’ έξω ακούστηκε φασαρία και έσκασε μία κρότου-λάμψης. Ο Μιχάλης βγήκε να δει τι συμβαίνει και διαπίστωσε ότι στο απέναντι κτίριο αστυνομικοί συνελάμβαναν εφήβους την ίδια ώρα που τους χτυπούσαν.

Ενστικτωδώς πλησίασε τους αστυνομικούς και τους χειροκρότησε ειρωνικά λέγοντας “μπράβο, νιώθουμε ασφάλεια τώρα”. Εκείνη τη στιγμή βγήκε και ένας ένοικος από την πολυκατοικία να δει τι συμβαίνει (είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνθρωπος, όπως θα δείτε και στα video, φοράει παντόφλες.

Ωστόσο, κάποιοι αστυνομικοί εξοργίστηκαν και προχώρησαν στην προσαγωγή των δύο ανδρών, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν καταφύγει στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, για να αποφύγουν τη σύλληψη. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί έσυραν τους δύο άνδρες με τη βία έξω από το κτίριο, ενώ χτύπησαν και την κοπέλα του Μιχάλη που κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό της τηλέφωνο. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το