Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές του 70ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών δίπλα στο μουσείο της Ακρόπολης, έζησαν τις προηγούμενες μέρες ένα πρωτοφανές περιστατικό στα πλαίσια του δόγματος «Νόμος και Τάξη» που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση και ο Δήμος Αθηναίων στις γειτονιές της πόλης μας.

Από τις 7 το πρωί, αστυνομικοί της μονάδας Δίας είχαν κλείσει τον πεζόδρομο μπροστά από την είσοδο του σχολείου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και ανασφάλειας τόσο στους μικρούς μαθητές όσο και στους γονείς τους. Όταν η διευθύντρια του σχολείου ρώτησε τι συμβαίνει, της απάντησαν ότι το κάνουν στα πλαίσια της «προστασίας» των σχολείων, χρησιμοποίησαν το παράδειγμα του περιστατικού μεταξύ μαθητών στο Βύρωνα και στο τέλος της ζήτησαν την ταυτότητά της για να της επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο! Μετά από τις έντονες αντιδράσεις, οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το σχολείο.

Η κατάσταση πια έχει ξεφύγει! Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που μαθητές δημοτικού -στο 71ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Κουκάκι- έπρεπε να μπουν στο σχολείο με διμοιρίες ΜΑΤ παραταγμένες κατά μήκος του δρόμου, όταν δόθηκε εντολή για την εκκένωση της κατάληψης στην περιοχή. Ως «κράτος εν κράτει», οι αστυνομικές δυνάμεις νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν με την παρουσία τους μικρά παιδιά με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς με το έτσι θέλω!

Ρωτάμε: Ποιος έδωσε την εντολή για την συγκεκριμένη ενέργεια; Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να απαντήσουν!

Αυτό εννοούσε ο κ. Μπακογιάννης όταν υπέγραφε τον Δεκέμβρη «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας «για την ασφάλεια των δημοτών και των υποδομών της πόλης». Υποθέτουμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας. Το δόγμα «νόμος-τάξη-κέρδη» απαιτεί να εμπεδωθεί σε όλες τις λειτουργίες αυτής της πόλης, ακόμα και στα δημοτικά σχολεία ότι δεν υπάρχει καμία προστασία των ελευθεριών, των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, μόνο η αυθαιρεσία του κέρδους και των ένστολων προστατών του.

Η δημαρχία Μπακογιάννη μπλέκει επικίνδυνα τον λαό της πόλης μας στην κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης. Η στενή εμπλοκή του δήμου με τα επιχειρησιακά ανεξέλεγκτα κι ασύδοτα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. έχει στόχο να συμβάλλει στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ συνολικά απέναντι στην αντίσταση και τη διεκδίκηση των αγωνιζόμενων αυτής της πόλης. Είναι σκηνές από τις προσεχείς σκηνές των απαγορευμένων διαδηλώσεων, της καταπάτησης του ασύλου, του κυνηγιού των φτωχών και κατατρεγμένων.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι “θα αποκαλύπτουμε και θα συμβάλλουμε στην οργάνωση της αντίστασης και της ανατροπής αυτής της πολιτικής”.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το