Σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτικών και θα έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των διοριστέων.

Ως εκ τούτου οι Υπηρεσίες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι σε άμεση ετοιμότητα ώστε να καταχωρίσουν αμέσως τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΜΑΔ) και να αποστείλουν τον αριθμό βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΔ, καθώς και τον αριθμό βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ στη Διεύθυνση Διορισμών και Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Κατόπιν μέσα στην δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και πριν από τις 14 Αυγούστου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν καταχωρίσει τα λειτουργικά τους κενά στην εφαρμογή του ΟΠΣΥΔ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ενέργειες για την πρόσληψη των αναπληρωτών για την νέα σχολική χρονιά.

Στο τέλος του δεύτερου 10ήμερο του Αυγούστου αναμένεται να δώσει το πράσινο φως το ΥΠΑΙΘ στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για τις δηλώσεις των περιοχών.

Όπως σωστά επισημαίνει ο Λάμπρος Σιδεράς πέρυσι είχαμε την α΄ φάση αναπληρωτών στις 26 Αυγούστου : 15.422 προσλήψεις για πρωτοβάθμια+5653 προσλήψεις δευτεροβάθμια.

Συνολικά, δηλαδή, 21.075 προσλήψεις αναπληρωτών.

Φέτος έχουμε 11.700 προσλήψεις μόνιμων πρωτοβάθμια+δευτεροβάθμια.

Η α φάση αναπληρωτών για φέτος σίγουρα θα έχει το υπόλοιπο 9.375+ φετινές συνταξιοδοτήσεις δευτεροβάθμια (περίπου 3.500) +συνταξιοδοτήσεις πρωτοβάθμια (περιπου 3.700) .

Με βάση αυτά να υπολογίζουμε δηλαδή για α φάση αναπληρωτών συνολικά πρωτοβάθμια +δευτεροβάθμια κοντά στον αριθμό 16.500 .


e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το