Την πεποίθηση πως η εκπαίδευση βρίσκεται σε αναβρασμό, εξέφρασε η Αρετή Σπαχή από την αγωνιστική παρέμβαση εκπαιδευτικών  Ηρακλείου στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη.

Η κ. Σπαχή, απεύθυνε κάλεσμα στην γενική συνέλευση σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στο 3ο ΓΕΛ στις 7 το απόγευμα με θέμα την διαμόρφωση των συνθηκών της μαζικής αντίστασης των συναδέλφων στην Ποινικοποίηση των Αγώνων μας και την Απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης αλλά και στην ανάπτυξης της πάλης μας για την συνέχειας της απεργίας – αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης – διάλυσης των εργασιακών, μορφωτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

Συνάδελφοι, η πρόσφατη Γ.Σ των προέδρων των ΕΛΜΕ (16/10) απέδειξε- με την πλειοψηφία του ΟΧΙ στην Αξιολόγηση-Διαβάθμιση-Ιδιωτικοποίηση Απομόρφωση των λαϊκών στρωμάτων-ότι έχει και τη δύναμη και τη θέληση να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ στον αντιδραστικό νόμο 4823/21, 4692/20 κλπ, αλλά και στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων που διαλύουν τις μορφωτικές, εργασιακές, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις. Η μη διασφάλιση του απαιτούμενου αριθμού (2/3) για την λήψη της απόφασης της Συνέχειας της Απεργίας -Αποχής ΔΕΝ είναι τεκμήριο υποχώρησης της βάσης του κλάδου, ούτε ένδειξη αποδοχής των βάρβαρων μέτρων.

Η Γ.Σ της ΟΛΜΕ στο γενικό της αποτύπωμα επιβεβαίωσε τόσο την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και την αγωνιστική διάθεση της πλειοψηφίας της βάσης του κλάδου, όπως αναδείχτηκε στα πολύ μαζικά συλλαλητήρια της 11η Οκτώβρη, αλλά και στο υψηλό ποσοστό της απεργίας.

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει στόχο τόσο τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, όσο και την κατάργηση του συλλόγου, της μονιμότητας, της εργασιακής δημοκρατίας , της παιδαγωγικής ελευθερίας και την επιβολή των νόμων της αγοράς στην εκπαίδευση.
Απέναντι σε μια τέτοια αντιδραστική πολιτική, ο κλάδος μας στάθηκε όρθιος, αντιστάθηκε και αντιστέκεται καθημερινά.

Στη βάση αυτή και με στόχο την Επανασυσπείρωση των εκπαιδευτικών στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ για την Απόκρουση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ του ΑΓΩΝΑ μας ενάντια στο βάρβαρο μέτρο της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και της ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της συνδικαλιστικής δράσης και γενικά της συλλογικής πάλης, απευθύνουμε μαζική πρόσκληση συμμετοχής των συναδέλφων στη Γ.Σ της ΕΛΜΕ

Ακούστε εδώ την Αρετή Σπαχή

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το