Σε μία από τις τελευταίες θέσεις στη λίστα των χωρών με κριτήριο τον κατώτατο μισθό βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με άρθρο του World Economic Forum που επικαλείται στοιχεία του γερμανικού ινστιτούτου Wirtschafts- und Sozialwissenschaftliches Institut (WSI). Το ωρομίσθιο στην Αυστραλία, η οποία βρίσκεται στην κορυφή, ισοδυναμεί με 9,47 ευρώ αγοραστικής δύναμης, όντας εξαπλάσιο της Ρωσίας που αξίζει μόλις 1,64 ευρώ.

Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από ευρωπαϊκές χώρες (Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία). Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα (με 4 ευρώ ωρομίσθιο), η Βραζιλία (με λιγότερα από 2 ευρώ) και η Αργεντινή (4,1 ευρώ) βρίσκονται στις τέσσερις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, μαζί με τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη κορυφώνονται οι συζητήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς η ισπανική κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση εδώ και 40 χρόνια που θα φτάσει το 22%. Στη Γαλλία δε, υπό την πίεση των «Κίτρινων Γιλέκων», ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί επίσης ο κατώτατος μισθός.

Πηγή: Με στοιχεία από το foroline.gr

 

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το