Από την προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα

4 Ιουλίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο
Επιτυχημένη και από άποψη συμμετοχής και επιπέδου συζήτησης
Θ. Χόβολος : «Είναι η δεύτερη φορά στην πρόσφατη μεταπολιτευτική ιστορία, που η κυβερνώσα «Αριστερά» έρχεται να υλοποιήσει αυτά που δεν μπορεί να κάνει η Δεξιά»

Με τη συμμετοχή συντρόφων, συναγωνιστών, φίλων και αρκετών νεολαίων έγινε στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη 03-07-2019, στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» η προεκλογική εκδήλωση συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ.

Στην αρχή ο σ. Π. Αλεξίου, παρουσιάζοντας τον υποψήφιο του κόμματος για το Ν. Θεσπρωτίας σ. Θ. Χόβολο, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της προεκλογικής περιόδου, στην ανάγκη να μη περάσουν τα κάλπικα διλήμματα και οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, αλλά και να στηριχτεί η προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος και της πραγματικής αριστεράς.

Στη συνέχεια ο σ. Θ. Χόβολος  τοποθετούμενος  για το ζήτημα της Αριστεράς ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ως κοινός λαθρεπιβάτης της Αριστεράς που κατάφερε να αμαυρώσει το όποιο κύρος της έχει απομείνει, να δυσφημήσει την ιστορία, τις αξίες και τα οράματά της, το άλλο κομμάτι της συστημικής Αριστεράς που θέλει να λέγεται και κομμουνιστική, δεν φαίνεται να ακολουθεί καλύτερη πορεία.

Η ηγεσία του ΚΚΕ θεώρησε ψευτοδίλημμα την πλατιά αντιμνημονιακή πάλη που θα έπρεπε να μαζικοποιηθεί με κάθε τρόπο, απορρίπτει τον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της Εθνικής Ανεξαρτησίας και – το χειρότερο – συστηματικά αντιστρατεύεται την κοινή δράση των εργαζομένων για χάρη ενός «ισχυρού ΚΚΕ», που θα μας φέρει τη «Λαϊκή Εξουσία», αν εκλέξει παραπάνω βουλευτές στο κοινοβούλιο. Ευχάριστα παραμύθια για παιδιά !

Στη χώρα, πέραν αυτής της εξαιρετικά «χρήσιμης» για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος Αριστεράς, υπάρχει και μια άλλη Αριστερά, που δεν εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο. Μια Αριστερά της δράσης και της αντιπαράθεσης, που ακολουθεί τις δικές τις ταξινομήσεις.

Ένα κομμάτι της, αντιγράφει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στην προκυβερνητική του πορεία. Μιλάει για «μεταβατικά προγράμματα», αγνοώντας την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας που με δραματικό τρόπο πλέον διαπιστώνεται από τον καθένα. Είναι φυσικό να έχει μια δυσκολία να πείσει!

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι αυτής της ανυπότακτης Αριστεράς, που έχει πολιτογραφηθεί σαν «Μαρξιστικό-Λενινιστικό» και διακρίνει το δισυπόστατο της κοινωνικής αντιπαράθεσης στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό, ενάντια και στην ντόπια μεγαλοαστική τάξη, αλλά και στους ιμπεριαλιστικούς επικυρίαρχους που λυμαίνονται την χώρα, δεν φαίνεται να βρίσκει τρόπο κοινού βηματισμού ώστε να συγκροτήσει πυρήνα ανασυγκρότησης του λαϊκού κινήματος. Να εμφανιστεί στον εργαζόμενο και δοκιμαζόμενο λαό σαν ενιαία δύναμη, σαν πρωτοπορία που μπορεί να ανοίξει δρόμους. Υπό αυτές τις συνθήκες και εδώ είναι φυσική η αδυναμία πειθούς .

Και όμως. Παραμένει ιστορικά τεκμηριωμένη η θέση ότι και τα μεγαλύτερα κοινωνικά κινήματα ξεκίνησαν από φωτισμένες πρωτοπορίες που στάθηκαν ικανές να ενώνουν, να συσπειρώνουν και να κατευθύνουν».

Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο των καιρών, αυτή είναι η μεγάλη αναγκαιότητα των καιρών και αυτό είναι το πολιτικό όραμα του Μ-Λ ΚΚΕ».

Στη συνέχεια έγινε ζωντανός διάλογος με τοποθετήσεις, ερωτήσεις φίλων και συναγωνιστών στις οποίες δόθηκαν απαντήσεις από πλευράς των εισηγητών. Όπως φάνηκε, σύμφωνα με εκτιμήσεις φίλων και συντρόφων, μετά το πέρας της εκδήλωσης ήταν μια χρήσιμη, ουσιαστική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top