Ανταπόκριση

Την τελευταία βδομάδα κορυφώθηκε η προεκλογική δραστηριότητα του Μ-Λ ΚΚΕ και στη Θεσσαλονίκη. Τα κοκκινοκίτρινα χαρτόνια και τα πανό βρέθηκαν ξανά σε κομβικά σημεία της πόλης, για να προπαγανδίσουν μαζικά το κεντρικό σύνθημα του Κόμματος “Οι λαϊκοί αγώνες θα κρίνουν το μέλλον”.

Κολλήθηκαν χαρτόνια και αναρτήθηκαν πανό στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην Πλατεία Ναυαρίνου, στην Εγνατία, την Τσιμισκή και την Αγίου Δημητρίου. Αντίστοιχα, στις γειτονιές της Τριανδρίας, της Τούμπας, στο Νοσοκομείο του Αγίου Παύλου, σε κόμβους της Καλαμαριάς, της Θέρμης, στην είσοδο της πόλης από τα ανατολικά. Στα δυτικά, κολλήθηκε το χαρτόνι στην περιοχή των ΚΤΕΛ, στη Μενεμένη. Ακόμα πιο σημαντική ήταν η παρέμβαση του Μ-Λ ΚΚΕ σε κεντρικούς κόμβους, στη Βιομηχανική Περιοχή στη Σίνδο και στο Καλοχώρι, εκεί δηλαδή από όπου περνάνε καθημερινά χιλιάδες εργάτες προλετάριοι για να πάνε στις δουλειές τους. Εκεί όπου χτυπούσε το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα, για δέκα μήνες, στις πύλες της Μαλαματίνας. 

Να σημειωθεί ότι καθημερινά μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποιούσαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εξόρμηση με την ανακοίνωση και τα υλικά του Κόμματος στη γωνία Εγνατία με Αριστοτέλους, ερχόμενοι σε επαφή με χιλιάδες εργάτες, εργαζόμενους, νεολαίους.

Πέραν των τηλεοπτικών εμφανίσεων των υποψηφίων του Μ-Λ ΚΚΕ σε κανάλια της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης, το Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 17/6, την προεκλογική εκδήλωση-συζήτηση του, στην “ΠΥΞΙΔΑ”. Ο σ. Δημήτρης Κοντοφάκας ανέλυσε τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ πάνω στα βασικά ζητήματα της περιόδου. Η συζήτηση στη συνέχεια περιστράφηκε γύρω από τα ζητήματα που ταλανίζουν το αριστερό και το κομμουνιστικό κίνημα.

Παρά τις μικρές του δυνάμεις στην περιοχή, το Μ-Λ ΚΚΕ κατάφερε και σε αυτή τη μάχη να δώσει το στίγμα του. Να ξαναθυμίσει σε χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκούς ανθρώπους, ότι “οι λαϊκοί αγώνες θα κρίνουν το μέλλον” και ότι αυτοί θα έχουν επιτυχία και προοπτική  με την ταυτόχρονη οικοδόμηση μιας πραγματικής Αριστεράς και ενός πραγματικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το