Καρδίτσα: Προμήθειες που ποτέ δεν έφτασαν στους πληγέντες

Γυναίκα αντιδήμαρχος έκρυβε στο πατρικό της σε ορεινό χωριό τόνους τροφίμων και άλλων ειδών οικιακής χρήσης. ● Εφοδος των αστυνομικών έπειτα από εισαγγελική εντολή.

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στον πολύπαθο Δήμο Καρδίτσας, που εξακολουθεί να πληγώνεται ποικιλότροπα από τον «Ιανό» και διοικείται από τον «γαλάζιο» δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο, στενό φίλο του τοπικού βουλευτή και υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα.

Αποκαλύφθηκε και έγινε βούκινο σ’ ολόκληρο τον νομό -παρά την αξιοσημείωτη αιδήμονα σιγή των τοπικών μέσων ενημέρωσης- ότι γυναίκα, αντιδήμαρχος του δήμου, έκρυβε στο πατρικό της σπίτι στο ορεινό χωριό Καροπλέσι τόνους τροφίμων και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, τα οποία είχαν προσφέρει στον δήμο ιδιώτες και επιχειρήσεις προκειμένου να διανεμηθούν στους πλημμυροπαθείς του «Ιανού», του πλημμυρικού φαινομένου που έπληξε την πόλη της Καρδίτσας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η έφοδος των αστυνομικών στο σπίτι στο Καροπλέσι έγινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με παραγγελία της εισαγγελέα Καρδίτσας έπειτα από ανώνυμη καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν και κατέγραψαν δοχεία με λάδι, πακέτα αλεύρι και μακαρόνια, κονσέρβες κ.λπ.

Πρόκειται για προμήθειες που έπρεπε να διανεμηθούν αμέσως στους πλημμυροπαθείς, οπότε μένει έωλο το τυχόν επιχείρημα της «άδολης» αποθήκευσης, αφού έχουν περάσει πολλοί μήνες από τις πλημμύρες. Ερευνες πιθανόν να υπάρξουν και σε άλλα σημεία, καθώς κυκλοφορούν φήμες για αποθήκευση κουβερτών και σεντονιών. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο δήμος έχει καταγράψει τις δωρεές πολιτών και επιχειρήσεων σε είδος και αν έχει καταρτιστεί κατάλογος αυτών στους οποίους διανεμήθηκαν. Δεν έχει γίνει επίσης γνωστό αν και ποιοι από τον δήμο συμφώνησαν να αποθηκευτούν τα δωρεάν τρόφιμα στο ορεινό χωριό της Καρδίτσας.

EUROKINISSI

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το