Επεισοδιακή ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας, στην Αίγλη Ζαππείου.

Έξω από την αίθουσα όπου διεξαγόταν η ημερίδα είχαν συγκεντρωθεί γιατροί της ΟΕΝΓΕ, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που πραγματοποιούν σήμερα από τις 9:00 έως τις 15:00 στα νοσοκομεία της Αττικής, αντιδρώντας μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισήμαναν πως «η ηγεσία του ΠΙΣ πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ», όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Στην προσπάθεια των συγκεντρωμένων να εισέλθουν στην αίθουσα παρενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ και με τη χρήση δακρυγόνων επιχείρησαν να τους εμποδίσουν. Προκλήθηκαν μικροεπεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά στα μάτια ο πρόεδρος των εργαζομένων στον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ηλίας Σίωρας.

«Τα νοσοκομεία πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός»

Τελικά, οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα στην οποία είχε αρχίσει η ημερίδα του ΠΙΣ, και αμέσως το προεδρείο διέκοψε την ημερίδα.

Εντός του κτιρίου παρέμειναν η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗ, εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και φοιτητές της ιατρικής.

Βασικά τους αιτήματα είναι η δημόσια δωρεάν υγεία, η ακύρωση των σχεδίων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και η ακύρωση της σημερινής ημερίδας που έχει θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το