Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΥΟ(2) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και της Επιτροπής Αγώνα, με παρέμβαση τους, απέτρεψαν τις δύο(2) από τις τρεις (3) προγραμματισμένες αξιολογήσεις στο Ν. Ηρακλείου.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 5 Μαΐου είχε προγραμματιστεί μια αξιολόγηση μιας συναδέλφου ΠΕ01 στο 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και επίσης μιας άλλης συναδέλφου ΠΕ86 στο ΕΝΕΕΓΥΛ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ είχε εγκαίρως ενημερωθεί και για τις δύο( 2) αξιολογήσεις στην πόλη του Ηρακλείου. Επικοινώνησε με τους διευθυντές και τους συλλόγους των σχολείων και τόνισε ότι θα παρευρίσκεται στο χώρο των σχολείων, με στόχο την περιφρούρηση των αποφάσεων της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και των αναφαίρετων δικαιωμάτων μας.

Στη βάση αυτή, οι σύλλογοι των δύο σχολείων είχαν ήδη ενημερωθεί για την αγωνιστική δράση της ΕΛΜΕ και αρκετά μέλη τους είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στον αγώνα για την εφαρμογή των συλλογικά ειλημμένων αποφάσεων ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης.

Μπροστά σ΄ αυτή την αγωνιστική ετοιμότητα, ο αξιολογητής του ΠΕ86 ενημέρωσε την παραμονή (4/5) τη διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ ότι – με δεδομένη την αντίθεση της ΕΛΜΕ- αναβάλλεται η προγραμματισμένη αξιολόγηση στο εν λόγω σχολείο.

Το ΔΣ ενημερώθηκε γι’ αυτή τη θετική εξέλιξη, χωρίς όμως να υποστέλλει και τη σημαία του αγώνα. Συγκεκριμένα, επειδή ο αξιολογητής του ΠΕ01 δεν ανέβαλε την προγραμματισμένη αξιολόγηση, μέλη του ΔΣ και της Επιτροπής Αγώνα βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής (5/5) στο 5ο ΕΠΑΛ, με στόχο να πείσουν τους συναδέλφους να αντισταθούν και να περιφρουρήσουν τις συλλογικά ειλημμένες αποφάσεις. Μετά από δύο( 2) ώρες αναμονής των αγωνιστών στο χώρο του5ου ΕΠΑΛ, η πρόεδρος του σωματείου ζήτησε από το διευθυντή να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο αξιολογητή και να του τονίσει ότι η ΕΛΜΕ είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα στο χώρο του σχολείου.

Δυστυχώς, η πρώτη απάντηση του αξιολογητή ήταν ότι θα επιμείνει στην πραγματοποίηση της αξιολόγησης την τρίτη διδακτική ώρα. Όμως, μπροστά στη σταθερή αντίσταση της ΕΛΜΕ, ο ίδιος ο αξιολογητής ενημέρωσε το διευθυντή του σχολείου ότι τελικά θα αναβάλει την αξιολόγηση. Ο διευθυντής ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για την αναβολή της αξιολόγησης και η λειτουργία του σχολείου συνεχίστηκε, όπως προέβλεπε το ημερήσιο πρόγραμμα.

Βέβαια αυτή η δημοκρατική δεοντολογία δεν τηρήθηκε στο ΓΕΛ Καστελλίου, του οποίου ο διευθυντής είναι μέλος του Δ.Σ.! και εκπρόσωπος της ΠΕΚ. Επέλεξε ξανά ο εν λόγω διευθυντής και συνδικαλιστής της ΠΕΚ να μην ενημερώσει το Δ.Σ., συνεχίζοντας την αντισυλλογική και αντιδημοκρατική τακτική του και μετονομάζοντας την ενημέρωση του σωματείου ως « κατάδοση»(!) (αυτό τον όρο χρησιμοποίησε σε προσωπική του δήλωση την οποία δημοσιοποίησε σε όλα τα σχολεία).

Καταδικάζουμε την επαναλαμβανόμενη αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΠΕΚ ο οποίος απέκρυψε από το σωματείο τις τέσσερις(4) αξιολογήσεις! που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο του.

Τονίζουμε ότι αγώνας στηρίζεται στη μαζική συμμετοχή των πολλών που- με δημοκρατική ευσυνειδησία- συμπαρατάσσονται με την ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ και αντιστέκονται στο αντιδραστικό μέτρο της αξιολόγησης και στις αντιδραστικές μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ που συνεχίζει την επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων του και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, ενώ η διοίκηση του κράτους έχει ανατεθεί σε υπηρεσιακή κυβέρνηση!

Η αντιδραστική πολιτική συναντά κάθε μέρα το ενωτικό-συλλογικό τείχος της αντίστασης των συναδέλφων.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στις επάλξεις του αγώνα όσο συνεχίζεται η αντιδραστική πολιτική. Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική συμπαράταξη με την ΕΛΜΕ .

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ!

Όλοι στις ΝΕΕΣ στάσεις εργασίας και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Η πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Σπαχή Αρετή Οικονομάκη Μαρία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το