Ανεβαίνουν οι τόνοι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή το ιταλικό σχέδιο προϋπολογισμού, στο φόντο μιας γενικότερης «αβεβαιότητας» τόσο για την καπιταλιστική οικονομία της Ιταλίας όσο και άλλων κρατών-μελών.

«Με μια πρώτη ανάγνωση το ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού αποτελεί σημαντική απόκλιση από τη δημοσιονομική πορεία που υπέδειξε το συμβούλιο της ΕΕ, κάτι που προκαλεί σοβαρή ανησυχία», αναφέρεται σε επιστολή που έστειλαν στη Ρωμή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Β. Ντομπρόβσκις και ο επίτροπος Οικονομικών, Π. Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «La Repubblica», η οποία δημοσιοποίησε το περιεχόμενο της επιστολής, «πρόκειται για σαφή έκκληση να αλλάξει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός μέχρι τις 15 Οκτώβρη, που είναι και η τελευταία χρήσιμη ημερομηνία για την κατάθεση της τελικής μορφής του στις Βρυξέλλες».

Προειδοποίηση στην Ιταλία να μην προχωρήσει με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Όπως ξεκαθάρισε, μιλώντας στη Γερμανία, το προσχέδιο δεν είναι συμβατό με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Αν η Ιταλία θέλει περαιτέρω ειδική μεταχείριση, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ. Για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί», προειδοποίησε.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το