Τριάντα οκτώ χρόνια δούλευε στην οινοποιία «Μαλαματίνα» για να βρεθεί στον δρόμο ξαφνικά. Οργισμένος ο απολυμένος εργάτης συγκλονίζει φωνάζοντας στα ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει την είσοδο του εργοστασίου, κατά τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση έξω από την πύλη το πρωί στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

«3 εκατομμύρια χιλιόμετρα έχω κάνει σ’αυτό το μπ@@@λο εδώ μέσα. 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα. 38 χρόνια μέσα είμαι. Και έρχεται και με πετάει εν ψυχρώ στον δρόμο; Και τον προστατεύετε;» η κραυγή αγωνίας του. «Επειδή θέλει ο Σκρέκας;» συμπληρώνει δίπλα του ένας συνάδελφός του.

«Είστε μικροί, μεθαύριο που θα έχετε να σπουδάσετε παιδιά και θα του πείτε παιδί μου γύρνα πίσω γιατί δεν έχω για το νοίκι, να δούμε τι θα πείτε, όπως κάνω εγώ τώρα με το παιδί μου που τα παρατάει. Τότε θα θυμηθείς αυτό εδώ» και δείχνει την καρδιά του και την μπλούζα της απεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζοντας τον πολυήμερο αγώνα τους, εργαζόμενοι στην «Μαλαματίνα» πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση το πρωί καταγγέλλοντας τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία, μεταξύ των οποίων του προέδρου του σωματείου τους  Γιάννη Φραγγίδη και του μέλους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Αριστοτέλη Μερκενίδη. Μάλιστα, τα ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει την είσοδο της οινοποιίας επιτέθηκαν στους απεργούς με χρήση δακρυγόνων και βία όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εμποδίσουν δύο φορτηγά να βγουν από το εργοστάσιο.

Με στοιχεία από ρεπορτάζ του Χρήστου Αβραμίδη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το