Επιβεβαιώθηκαν οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις μετά τις τραγικές κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς δεκάδες χιλιάδες μαθητές μένουν εκτός Πανεπιστημίων.

Η σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ έρχεται να καταγράψει τις καταστροφικές συνέπειες των αλλαγών που προώθησε με… υπερηφάνεια η Νίκη Κεραμέως (και προκλητική στήριξη από τον πρωθυπουργό), όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, οι αλλαγές στο μηχανογραφικό και την επιλογή τμημάτων και η Τράπεζα Θεμάτων).

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αναφέρουν ότι:

  • Από τους περίπου 103.000 υποψήφιους, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές μπήκαν περίπου 63.000, συνεπώς περίπου 40.000 μαθητές που έδωσαν εξετάσεις βρέθηκαν εκτός ΑΕΙ. 
  • Από τις περίπου 79.000 κενές θέσεις εισακτέων καλύφθηκαν περίπου οι 63.000 κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν 16.000 θέσεις έμειναν κενές και πολλά τμήματα μένουν χωρίς φοιτητές.
  • Περισσότεροι από 22.000 υποψήφιοι των ΓΕΛ δεν έκαναν μηχανογραφικό εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ, όπως καταγράφηκε σε πολλές καταγγελίες μαθητών και γονέων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποκλείστηκαν από τις σχολές προτίμησής τους μέσα από το εκρηκτικό «κοκτέιλ» της ΕΒΕ και των ειδικών μαθημάτων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία