Η μακέτα στο Σύνταγμα

Η ανάπλαση της κάτω πλατείας Συντάγματος θα σηματοδοτήσει, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, το πέρασμα στη φάση των μόνιμων έργων του «Μεγάλου Περιπάτου».

Η πραγματικότητα

Η μακέτα στο Θεσσαλονίκη

Η πραγματικότητα

Πράσινο χρειαζόμαστε, όχι τσιμεντένιες βιτρίνες

Θα το πούμε ευθέως: αυτή τη στιγμή, το καλοκαίρι που μας έπνιξαν στον καπνό οι φωτιές και η κλιματική κρίση, δεν χρειαζόμαστε καμία ανάπλαση στην Πλατεία Αριστοτέλους. Χρειαζόμαστε να γίνει μητροπολιτικό πάρκο ο χώρος της ΔΕΘ, η μοναδική ελπίδα να πάρει ανάσα το κέντρο της πόλης. Χρειαζόμαστε το συντομότερο την Πλατεία Ελευθερίας, απελευθερωμένη από τις λαμαρίνες και από τα σχέδια για υπόγειο πάρκινγκ.
Και ώσπου να γίνουν αυτά, μην τολμήσει κανένας δήμαρχος και κανένας υπουργός να ψελλίσει υποκριτικούς θρήνους για την κλιματική κρίση. Το έγκλημα της κλιματικής αλλαγής δεν έπεσε από τον ουρανό, έχει ενόχους, κι αυτοί δεν είναι άλλοι από όσους επιμένουν σε καταστροφικές για το περιβάλλον επενδύσεις, όπως είναι τα απορριμματογενή καύσιμα και οι Σκουριές. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο κ. Ζέρβας: το φωνάζουν ήδη οι λαμαρίνες στην Πλατεία Ελευθερίας, το φωνάζουν τα σχέδια για ξενοδοχεία στη ΔΕΘ, το φωνάζει ο αποτυχημένος ΟΑΣΘ και το παραδομένο στα ΙΧ κέντρο, τα αυξημένα μικροσωματίδια στον αέρα της πόλης, σταθερά πάνω από τα επιτρεπτά όρια και το πολύ μικρό ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο. (Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής)



e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το