Αθετούνται και πετάγονται στα σκουπίδια μία μετά την άλλη οι προεκλογικές υποσχέσεις του

Άλλη μια υπόσχεση του προέδρου των ΗΠΑ, σχετικά με τις τιμές πολλών συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι Αμερικάνοι, φαίνεται να ακυρώνεται… Ο Μπάιντεν είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι με νόμο θα υποχρεώσει τους προμηθευτές να μειώσουν τις τιμές. Μάλιστα η υπόσχεση αφορούσε το πρώτο έτος της θητείας του. Όπως όμως ενημέρωνε η Huffington Post μέσω Twitter στις αρχές του μήνα, κάτι τέτοιο δεν συμπεριλαμβάνεται στις προγραμματικές δηλώσεις του προέδρου, αλλά… θα αναφερόταν στο θέμα κατά την ομιλία του… Τελικά οι Αμερικάνοι αφέθηκαν με την υπόσχεση μιας «υπεύθυνης προφορικής δέσμευσης», ένα ζήτημα που τους καίει.
Σημειωτέον ότι κατά την προεκλογική περίοδο, οι φαρμακευτικές χορήγησαν περισσότερα χρήματα στους Δημοκρατικούς σε σχέση με τους Ρεπουμπλικάνους. Άλλο ένα γεγονός που εξηγεί τη στάση του Μπάιντεν, πέραν της γενικότερης πολιτικής που εκφράζει.

Ο Μπέρνι Σάντερς, ηγετική φιγούρα των υποτιθέμενων «προοδευτικών» εντός του κόμματος των Δημοκρατικών, παραχώρησε έρευνα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία οι τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ είναι από 2 ως 4 φορές υψηλότερες από αυτές στον Καναδά και στην Αυστραλία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γερουσιαστής από το Βερμόντ, που έχει απογοητεύσει πολλούς από τους υποστηρικτές του, φαίνεται να υποστηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων, χωρίς όμως να κάνει κάτι ουσιαστικό για αυτά. Το τελευταίο διάστημα το ίδιο έκανε και με αναρτήσεις του στο Twitter, σχετικά με το ζήτημα του κατώτερου ωρομισθίου.

Στα μέσα του Μαΐου ο Μπάιντεν υπήρξε προκλητικός απέναντι στους εργαζόμενους. Σε ανακοινώσεις από το Λευκό Οίκο, μίλησε για επερχόμενο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο αν κάποιος άνεργος απορρίπτει μια «αξιοπρεπή δουλειά», θα χάνει το επίδομα ανεργίας. Αν το σκεφτεί κανείς, αυτό περισσότερο αφορά ακριβώς τις θέσεις εργασίας που πληρώνονται με το κατώτατο ωρομίσθιο των 7.25 δολαρίων. Ο Μπάιντεν αντί να αυξήσει το ωρομίσθιο όπως υποσχέθηκε, απειλεί τους ανέργους να πάνε να δουλέψουν με αυτό, προκειμένου να μη χάσουν το επίδομα ανεργίας! Παράλληλα είναι εκπληκτικό αν σκεφτεί κανείς, ότι πολλοί εργοδότες στις ΗΠΑ δυσκολεύονται να ανταγωνισθούν… το επίδομα ανεργίας!
Και όμως ένα ακόμη «αστέρι» των «προοδευτικών», η βουλευτής Αλεξάντρα Οκάσιο Κορτέζ, δήλωνε πρόσφατα ότι «περιμέναμε μια πολύ πιο συντηρητική διοίκηση» από τον Μπάιντεν! Πόση απάτη και ανοησία χωράει σε αυτήν την παραδοχή άραγε; Αν οι «προοδευτικοί» περίμεναν ακόμη πιο συντηρητική πολιτική από αυτήν που ήδη ξεδιπλώνεται αυτό το διάστημα από τον Μπάιντεν, τότε οι ευθύνες τους είναι ακόμη μεγαλύτερες που τον στήριξαν. Θεωρεί η Κορτέζ πως με αυτό το ψέμα, δημιουργεί την εντύπωση ό,τι κατάφεραν περισσότερα απ’ ότι αναμενόταν, στην πραγματικότητα καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο.

Η αλήθεια είναι ότι η πτέρυγα των «προοδευτικών», της οποίας ηγούνται εκ των πραγμάτων ο Σάντερς και η Κορτέζ δέχεται όλο και μεγαλύτερη πίεση, καθώς ο Μπάιντεν προχωρά με την αντιλαϊκή του πολιτική, αθετώντας τις υποσχέσεις, τις οποίες υποτίθεται ακριβώς ότι θα διασφάλιζαν αυτοί. Τώρα που αποδεικνύονται όχι απλώς ανήμποροι, αλλά και απρόθυμοι να κάνουν αυτό που έλεγαν, τάχα να ασκήσουν πίεση στη διοίκηση Μπάιντεν προς φιλολαϊκά μέτρα, προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, εξωραΐζοντας την πολιτική του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδεικνύεται ο πραγματικός ρόλος των «προοδευτικών»: Η καλλιέργεια της εντύπωσης ότι τα λαϊκά στρώματα στις ΗΠΑ έχουν να περιμένουν κάτι από το κόμμα των Δημοκρατικών, αφού μέσα σε αυτό βρίσκονται και πολιτικοί όπως ο Σάντερς κλπ. Με λίγα λόγια η απόκρυψη του αληθινού χαρακτήρα των Δημοκρατικών. Από ‘κει και πέρα, σίγουρα οι προαναφερθέντες ενδιαφέρονται και για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση και πελατεία.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το