Αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα σε εκδήλωση που μιλούσε ο Σολτς: «Ψεύτη», «προδότη του λαού», «παραιτήσου»

Η ενεργειακή κρίση προμηνύει ένα δύσκολο χειμώνα για τη Γερμανία με την κυβέρνηση Σολτς να κλυδωνίζεται μετά και την απόφαση να επιβάλει ειδικό τέλος στο φυσικό αέριο προκειμένου να βοηθήσει τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας να καλύψουν το κόστος της αντικατάστασης του ρωσικού αερίου, το οποίο φυσικά θα μετακυλιστεί σε μεγάλο βαθμό στους καταναλωτές.

Ο Γερμανός καγκελάριος μάλιστα έγινε δέκτης της αγανάκτησης που επικρατεί στην κοινωνία. Στο Νοϊρούπιν του Βρανδεμβούργου διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον χώρο εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε του επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή.

«Ψεύτη», «προδότη του λαού» και «χάσου», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ πολλοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα εναντίον του καγκελάριου, απαιτώντας να παραιτηθεί.

Ο Σολτς μιλούσε σε εκδήλωση διαλόγου με πολίτες σε κεντρική πλατεία της πόλης. Ο χώρος ήταν περιφραγμένος και οι συμμετέχοντες είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε έλεγχο ασφάλειας.

Γύρω από την πλατεία όμως είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα από τη μια της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) και από την άλλη της Αριστεράς.

Η αγωνία στη Γερμανία για τον δύσκολο χειμώνα που θα έρθει είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη.

Ο Όλαφ Σολτς, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ακουστεί πάνω από τα συνθήματα και τα γιουχαΐσματα. «Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα», δήλωσε ενώ, απαντώντας σε παιδί που ρώτησε εάν η έλλειψη αερίου μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των σχολείων τον χειμώνα, δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα τα καταφέρουμε».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το