ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 26/11/20

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των εκπαιδευτικών σωματείων, της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Στη συγκέντρωση που συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα δυο σωματεία, αλλά και φορείς του γονεϊκού και γυναικείου κινήματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα της υγειονομικής προστασίας από τους συναδέλφους και τους συναγωνιστές, ενώ κρατήθηκε το πανό της ΕΛΜΕ, αλλά και αρκετά πλακάτ με τη συνυπογραφή των δυο σωματείων και των άλλων φορέων.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση και με το δικό της πανό.

Καταδίκασε την εγκληματική κυβερνητική πολιτική της διάλυσης της δημόσιας παιδείας και υγείας, της καταστολής και της λαϊκής εξαθλίωσης. Με τις ανακοινώσεις και την προκήρυξή της, ανέδειξε το βάθος και την έκταση της αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά τη βαρβαρότητα του νομοσχεδίου Βρούτση που κατεδαφίζει τις θεμελιώδεις εργασιακές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τα σωματεία και τα δικαιώματά τους, αναπτύσσοντας μια ενιαιομετωπική και ανυποχώρητη συλλογική πάλη, που είναι ο μόνος δρόμος για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και όλων των λαϊκών δικαιωμάτων.

Η μαζικότητα της συγκέντρωσης ήταν μικρή, αντανακλώντας το συνολικότερο κλίμα της καταστολής και της αστυνομοκρατίας που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, επιδιώκοντας την παγίωση ενός κλίματος φόβου στα λαϊκά στρώματα μπροστά στην πολιτική της κατεδάφισης των δικαιωμάτων τους. Ωστόσο, μετά το πογκρόμ των συλλήψεων στο Ηράκλειο στην εκδήλωση τιμής του Πολυτεχνείου, η αστυνομία σε αυτήν την απεργιακή συγκέντρωση των φορέων δεν… επέδειξε πολιτική πυγμής. Περιορίστηκε σε κάποιες συστάσεις και παρακολουθούσε διακριτικά.

Οι συγκεντρωμένοι απεργοί, αφού κατάγγειλαν την αντιδραστική πολιτική με τα συνθήματα και τα πανό τους, παρέμειναν στο χώρο της συγκέντρωσης πάνω από μια ώρα, χωρίς όμως να πάρουν καμία απάντηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος αρχικά ήρθε στη συγκέντρωση, αλλά μόλις εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί, κλείστηκε στο γραφείο του, καλώντας δυο αντιπροσώπους…για συζήτηση. Απορρίψαμε την… πρόσκληση του «διαλόγου της συναίνεσης και της υποταγής» και καλέσαμε τους συναδέλφους σε παρατεταμένο και ανυποχώρητο αγώνα.

Η Απεργιακή Συγκέντρωση έληξε ειρηνικά, χωρίς συλλήψεις αυτή τη φορά, αλλά και χωρίς καμία απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο σύνολο των αιτημάτων μας. Είναι προφανές ότι την απάντηση αυτή μπορεί να τη δώσει μόνο η οργανωμένη λαϊκή πάλη, που είναι η μόνη που μπορεί να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα και να υπερασπιστεί τις λαϊκές κατακτήσεις και τα δικαιώματα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το