Απεργιακές κινητοποιήσεις στη FERRO

14 Μαρτίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι εργαζόμενοι στην Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία FERRO, που δραστηριοποιείται στη ΒΙΠΕ Λαμίας διεκδικώντας δεδουλευμένα από τον Νοέμβριο του 2018, αλλά και ακόμη παλαιότερα. Η πρώτη απεργία έγινε στις 25/2/19 και η δεύτερη στις 6/3/19. Η εταιρεία απάντησε με αυταρχισμό προχωρώντας στην απόλυση τριών εργαζόμενων. Τις απεργίες κάλυψε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και όχι το Κλαδικό Σωματείο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Φθιώτιδας. Να αναφέρουμε εδώ ότι στο νομό Φθιώτιδας υπάρχουν δυο Εργατικά Κέντρα. Ένα το Εργατικό Κέντρο Λαμίας (σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ) και ένα δεύτερο, το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με σωματεία που πλειοψηφούν οι ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΜΕΤΑ. Η κατάσταση αυτή αποδυναμώνει τους αγώνες των εργαζομένων, καθώς είναι αδύνατος ο συντονισμός και η κινητοποίηση και άλλων σωματείων για συμπαράσταση στους απεργούς της FERRO.

Εν τω μεταξύ η εταιρεία προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία στις 6/3/19 παράνομη και καταχρηστική. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και από όλη τη διαδικασία αποκαλύφθηκε το καθεστώς που βιώνουν οι εργαζόμενοι.
Παρά τις μεθοδεύσεις της εταιρείας οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι και περιμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης της εταιρείας για καταβολή των δεδουλευμένων και επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους. Παράλληλα καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και την τοπική και περιφερειακή υπηρεσία του ΣΕΠΕ να εφαρμόσει αυτά που προβλέπει η νομοθεσία.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top