Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, έπειτα από απόφαση του σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ με βασικό αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ. Αίτημα το οποίο εκκρεμεί από την προηγούμενη πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των λιμενεργατών μετά το θάνατο του συναδέλφου τους Δ. Δαγκλή. 

Ωστόσο η εργοδοσία (Cosco-ΣΕΠ-Dport) ισχυρίζεται ότι δεν είναι πλέον η ΕΝΕΔΕΠ το αντιπροσωπευτικό Σωματείο και γι’ αυτό το λόγο δεν διαπραγματεύεται μαζί τους.

Η ΕΝΕΔΕΠ από την πλευρά της τονίζει ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, από την ίδρυση του Σωματείου το 2014, καταθέτουμε προτάσεις για υπογραφή ΣΣΕ και ζητήματα που αφορούν τους όρους αμοιβής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, όλων των ειδικοτήτων και ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Πλέον θρηνούμε έναν δικό μας συνάδελφο και εκατοντάδες συνάδελφοι υποφέρουν από προβλήματα υγείας, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των λειψών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας».

Διευκρινίζει ότι το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ «ιδρύθηκε μέσα στη «φωτιά» του απεργιακού μας αγώνα το 2014, εδραιώθηκε μέσα από τη πάλη όλα αυτά τα χρόνια για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για την ένταξη στα βαρέα για όλους τους εργαζομένους, εδραιώθηκε μέσα από τις απεργιακές μάχες του 2018 και ισχυροποιήθηκε μέσα στην 7ήμερη απεργιακή μας μάχη για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, να μη συγκαλυφθεί το εργοδοτικό έγκλημα» και ότι η πρόταση για τη ΣΣΕ που έχουν ήδη κοινοποιήσει είναι αποτέλεσμα μαζικής Γενικής Συνέλευσης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων για το περιεχόμενο της καθώς κα την ομόφωνη έγκρισή της.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το