Σε 24ωρη απεργία, στις 2 Σεπτεμβρίου, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, που είναι εργολάβος της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, καθώς βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων τους. Την απεργία προκήρυξε το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική, ενώ το συνδικάτο κατήγγειλε την προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εταιρία.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, “για να καλύψει τις ανάγκες του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα ενόψει απεργίας έψαξε και βρήκε γύρω στους 20 εργαζόμενους για να δημιουργήσει μηχανισμό απεργοσπασίας.
Η εταιρεία έφερε εργαζόμενους χωρίς να έχουν πείρα των εγκαταστάσεων στη ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα σήμερα γύρω στις 3:00 το πρωί να πραγματοποιηθεί εργατικό ατύχημα, καθώς ένας εκ των συγκεκριμένων εργαζομένων έσπασε το πόδι του.
Το Συνδικάτο ήρθε σε επαφή με τους εργαζόμενους, που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό η εταιρία και αφού τους ενημέρωσε για τους λόγους της απεργίας, αποφάσισαν και αυτοί να απεργήσουν.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι, με το κλαδικό συνδικάτο μπροστάρη, να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και να τους ενσωματώσει η ίδια η ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η χθεσινή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπεύθυνες για το σκλαβοπάζαρο, τα εργατικά ατυχήματα, την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Είναι αυτές που με τις πολιτικές τους και τους νόμους τους έφτιαξαν μεγαλοεργολάβους με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Δείτε κι αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το