Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, απευθυνόμενος στη Γερουσία δήλωσε ότι το Κάιρο θα τιμωρηθεί, εάν αγοράσει ρωσικά αεροσκάφη Su-35.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η Αίγυπτος είχε διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ, ότι θα λάμβανε υπόψη τις πιθανότητες κυρώσεων από τις ΗΠΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να αποσυρθεί από τη συμφωνία.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι αυτά τα συστήματα που επρόκειτο να αγοραστούν, θα δημιουργούσαν κυρώσεις απέναντι στο καθεστώς», δήλωσε ο Πομπέο, στην Επιτροπή Γερουσίας.

«Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από αυτούς, το καταλαβαίνουν αυτό, και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα αποφασίσουν να μην προχωρήσουν με την εξαγορά».

Ο αξιωματούχος παρότρυνε την Αίγυπτο και άλλες χώρες που επιθυμούν να διατηρήσουν στρατιωτικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες να απέχουν από την αγορά ρωσικών όπλων, καθώς κινδυνεύουν να επιβληθούν κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου για την καταπολέμηση των κυρώσεων (CAATSA).

Στα μέσα Μαρτίου, η Ρωσία και η Αίγυπτος υπέγραψαν σύμβαση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά περισσότερων από 20 μαχητικών αεροσκαφών Su-35

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το