ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ  

Καρπενήσι 6 Οκτώβρη 2020

Η πολύχρονη δίκη της Χ.Α. έφτασε στο τέλος μετά από 5,5 χρόνια. Αναμένεται, πλέον, η ετυμηγορία του δικαστηρίου, που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου.

Στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού η Χρυσή Αυγή και η ηγεσία της έχουν καταδικαστεί ήδη ως εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση για όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα που έχει διαπράξει. Παρά την απόπειρα τρομοκράτησης από τους νεοναζί ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, δεκάδες μάρτυρες κατέθεσαν με θάρρος, έχοντας την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοκρατικού κόσμου, των συνδικάτων και των μαζικών φορέων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής με μια απόφαση σταθμό είναι λαϊκή απαίτηση.
– Θα καταδικαστούν, επιτέλους, οι νεοναζί, κάτω από το βάρος του συντριπτικού αποδεικτού υλικού, ως εγκληματική οργάνωση ή θα πάρουν συγχωροχάρτι με μια απόφαση που θα τους ρίχνει στα μαλακά, όπως προκλητικά εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας;

– Θα πάνε φυλακή όλοι οι νεοναζί για τα απεχθή εγκλήματα που σχεδίασαν κεντρικά και εκτέλεσαν με εντολές του ιεραρχικού παραστρατιωτικού μηχανισμού τους ή θα τους δοθεί μια νέα περίοδος ασυλίας από τους μηχανισμούς του κράτους για να συνεχίσουν την δολοφονική δράση τους;

– Θα διαλυθεί επιτέλους η ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παρίστανε το πολιτικό κόμμα ή θα της αποδοθεί επιπλέον και η κρατική χρηματοδότηση που αποφάσισε να παρακρατήσει η Βουλή, δίνοντας ξανά στη φασιστική συμμορία τη δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί και ν’ ανοίξει νέα γραφεία ως ορμητήρια των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου;

Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου και για όλους τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τη συμμορία της Χ.Α. στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα :απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Η φωνή μας να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά σήμερα που οι σκοταδιστικές, ξενοφοβικές, ρατσιστικές αντιλήψεις και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος καλλιεργούνται σε Ευρώπη και Αμερική. Η δράση μας να βάλει φραγμό στην όξυνση της εκμετάλλευσης και της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, στις  αντικοινωνικές πολιτικές κυβερνήσεων και  κεφαλαίου, στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, που στρώνουν το έδαφος στο φασισμό για να  αποπροσανατολίσουν τη λαϊκή οργή, να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους, να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα.

Η αντιπροσφυγική – αντιμεταναστευτική πολιτική  της κυβέρνησης της ΝΔ και ταυτόχρονα  η αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση της  στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, που επιταχύνεται με την πανδημία, επωάζουν τις συνθήκες έξαρσης του εθνικισμού και του ρατσισμού. Κυβέρνηση και κεφάλαιο, με την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων σε όλη την επικράτεια καλλιεργούν τον εμφύλιο των φτωχών, για «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί.

Η δίκη μπορεί να φτάνει στο τέλος της, όμως ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στο φασιστικό έκτρωμα δεν σταματά. Οι λαϊκοί και νεολαιίστικοι αγώνες το προηγούμενο διάστημα κατάφεραν να τους απομονώσουν σε γειτονιές, σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς ενώ συνέβαλλαν και στην εκλογική συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής.

  Συνεχίζουμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού του σχολείου και της κοινωνίας μας .Με μαχητικούς αγώνες ενάντια στις πολιτικές που διαμορφώνουν το έδαφος για την ανάπτυξή τους. Με «όπλα» μας την αλληλεγγύη, την αντίσταση και τη μνήμη. Για να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και ,όπως και η Χ.Α., συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου  και δρουν  ενάντια σε αγωνιστές , σε πρόσφυγες, σε αντιφασίστες και σε κάθε «διαφορετικό» άνθρωπο. Για να μπουν στο περιθώριο οι φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις με όλες τις μορφές που εμφανίζονται και απειλούν την ανθρώπινη ζωή.

Ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί ξέρουμε ότι η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην άνοδο αυτών των αντιλήψεων και στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων είναι καταστροφική. Γι΄ αυτό δεν σιωπούμε. Θα στεκόμαστε πάντα απέναντι στο σκοτάδι και θα το πολεμάμε.

Ενισχύοντας τη μνήμη, την ιστορική αλήθεια και την αλληλεγγύη των ανθρώπων. Ρίχνοντας αγωνιστικό φως στην ανάγκη των νέων παιδιών να μείνουν όρθια και με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν και όλα όσα αξίζουν .Υπερασπίζοντας το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, φυλή, θρησκεία. Αγωνιζόμενοι για το σχολείο των όλων και των ίσων .

Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα , καταγωγή ,εθνικότητα, θρησκεία . Για μια κοινωνία αλληλεγγύης  με δικαιώματα για όλους.

Στις 7 Οκτώβρη να ακουστεί δυνατά η δική μας ετυμηγορία: η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι μονόδρομος

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής με μια απόφαση σταθμό!

Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το