Εκατοντάδες κρατούμενοι σε φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ εξαναγκάστηκαν να «προαυλιστούν» μαζικά και κυριολεκτικά ο ένας δίπλα στον άλλον απλώς φορώντας… μάσκες και μάλιστα κάποιοι από αυτούς, όχι όλοι. Οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προκαλούν φρίκη και ανατριχίλα, καθώς δείχνουν ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων, να είναι καθισμένοι ο ένας κολλητά στον άλλον σε σειρές, ημίγυμνοι, με τους διοικούντες της φυλακής να αγνούν και τους στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, κι όλα αυτά ενώ υποτίθεται στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη lockdown λόγω του κορονοϊού. 

Οι εικόνες μάλιστα με τους κρατούμενους φυλακής να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο μετά το 24ωρο lockdown που διέταξε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ σε φυλακές όπου κρατούνται μέλη συμμοριών, έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε είπε ότι οι αρχηγοί των συμμοριών θα μπουν σε απομόνωση μετά τις 22 ανθρωποκτονίες που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ τόνισε ότι η αστυνομία θα ερευνήσει την απότομη αύξηση των δολοφονιών.

Όπως σημειώνει ο ξένος Τύπος, οι θάνατοι αυτοί αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό που σημειώθηκε σε μία μέρα από τότε που ο Μπουκέλε ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιούνιο.

Το Ελ Σαλβαδόρ επέβαλε μερικά από τα πιο αυστηρά μέτρα στην Αμερική για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Στη χώρα η καραντίνα ξεκίνησε στις 22 Μαρτίου και η παραβίαση αυτής τιμωρείται με φυλάκιση.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα έχουν κάνει εκστρατεία εναντίον των αυστηρών μέτρων και έχουν αμφισβητήσει ορισμένες από τις κρατήσεις που οδήγησαν σε φυλάκιση χωρίς να προηγηθεί δικαστήριο. Το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας έχει αποφασίσει να ελευθερώσει ορισμένα άτομα που κρατούνται παράνομα, ωστόσο, ο Πρόεδρος της χώρας εξακολουθεί να υπερασπίζεται την εξουσία της αστυνομίας να κρατεί ανθρώπους και να τους στέλνει σε καραντίνα.


Πηγή: iefimerida.gr, kar.org.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το