Επιστήμονες-ευτυχώς λίγοι-που θεωρούνται σημαντικοί απενοχοποιούν την μετάληψη και συνάθροιση σε εκκλησίες σε πείσμα κάθε λογικής που ακολουθούν οι εκκλησίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ακόμα και στη μουσουλμανική Μέκκα.

Μια απο αυτούς, η κ. Γιαμαρέλλου, είπε ότι ”Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο”, συνδέοντας με απόλυτο τρόπο την πίστη (της) με την επιστήμη παρ ότι όλοι γνωρίζουμε πως έχουν μακρινή σχέση.

Υπάλληλοι του ΕΟΔΥ λένε πως ο ιός δεν κολλάει από τη μετάληψη, ενώ η δημόσια τηλεόραση καλεί μητροπολίτες να πουν την άποψή τους, νομιμοποιώντας ρασοφόρους να υποκαθιστούν τους γιατρούς.

Τελικά με αυτά και με αυτά κοντεύω να πιστέψω αυτό που είδα γραμμένο σε κάποιο τοίχο: «Αν ο κορονοϊός δεν κολλάει με την Μετάληψη αλλά κολλάει με το σεξ, ούτε μπορώ να φανταστώ τι έγινε σε εκείνο το ταξίδι στους Άγιους Τόπους που γύρισαν όλοι άρρωστοι»

Στα σοβαρά τώρα:

Κώστας Μπουγιούκος (επίκουρος καθηγητής βιοπληροφορικής στο Université de Paris):

Βγήκαν και μίλησαν επιτέλους και οι ειδικοί στην Ελλάδα και πολλές φορές αναρωτιέται κανείς αν είναι καλύτερο να μιλούσαν μόνο οι παπάδες (από ότι θυμάμαι από τα πολύ μικράτα μου ακόμα και ο παπάς σε εποχές μη-κορονιών κλπ. έλεγε, “πρώτα τα παιδάκια” για την αγία μετάληψη).

Το δημόσιο ποστ λοιπόν του καθηγητή δημόσιας υγείας στο LSE Μόσιαλου έστρωσε το δρόμο για την απαράδεκτη δήλωση της επίτιμης καθ. επιδημιολογίας Γιαμαρέλου.

Ο πρώτος αρνήθηκε να θέσει το δάκτυλο επί των τύπον των ήλων και να εκφραστεί ξεκάθαρα για το αν θα στήριζε μια απόφαση κλεισίματος των χώρων συνάθροισης (συμπεριλαμβανομένων των ναών) και έγραψε διάφορα ήξεις αφήξεις μπλέκοντας το σεβασμό στο κάθε τι που πιστεύει ο καθένας με την ατομική συμπεριφορά και την δημόσια υγεία. (λίγες μέρες νωρίτερα δεν είχε μασήσει τα λόγια του -και πολύ καλά έκανε- για τους καρναβαλιστές).

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας το πήγε ακόμα πιο μακριά και έμπλεξε και τη μεταφυσική μέσα σε μια δήλωση που είναι απαράδεκτη επικίνδυνη και πρέπει πραγματικά να λογοδοτήσει γι αυτήν!
Αναγνωρίζοντας την όποια πίστη μπορεί να έχει ο καθένας σε οτιδήποτε κάποιος πρέπει να πει στην κα καθηγήτρια ότι η ύπαρξη των ιών, οι τρόποι μετάδοσης τους δεν στηρίζονται σε κανενός είδους “πίστη”. Είναι δεδομένα επιστημονικά και τεκμηριωμένα για δεκαετίες. Η δε χρήση αυτών των δεδομένων προστατεύει τη δημόσια υγεία.
Η αναφορά λοιπόν της Γιαμαρέλου στην πίστη του καθένα πέρα απο τη μεταφυσική κρύβει και ένα ακόμα μπέρδεμα, την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η πίστη είναι ατομική υπόθεση ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και να το κάνει μαζί με πολλούς άλλους συλλογικά. Όταν όμως αυτές οι συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όλων των υπόλοιπων τότε οι οργανωμένες κοσμικά κοινωνίες παίρνουν επιστημονικά τεκμηριωμένες αποφάσεις και τις εφαρμόζουν. Χωρίς “αν” και “αλλά”, τέλος!

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, αξίζει να διαβαστεί,να διαδοθεί, να κολληθεί σε τοίχους,μούρες κλπ Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Αθήνα 6 Μαρτίου 2020 Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας. Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς. Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης. Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό.


e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το