Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ημέρα που ολοκληρώνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής Προσυγκέντρωση στα “Προσφυγικά” (Λεωφόρος Αλεξάνδρας) στις 9:30 το πρωί.

Μπροστά στην ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης την Τετάρτη 07/10

Μπροστά στην ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης την Τετάρτη 07/10, κοινή απαίτηση όλου του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου δεν μπορεί να είναι άλλη από την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, απόφαση η οποία θα δικαιώνει τα θύματα, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τον αληθινό χαρακτήρα και την πραγματική ταυτότητα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

      Πριν 7 χρόνια τα τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής» προσχεδιασμένα δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα για την αντιφασιστική του  δράση. Ήταν η εποχή που η «Χρυσή Αυγή» με τις πλάτες του πολιτικού κατεστημένου, των ΜΜΕ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, έβρισκε πρόσφορο έδαφος για να εξαπολύει σχεδόν καθημερινά τρομοκρατικές επιθέσεις μίσους ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές, απεργούς εργάτες και όποιους θεωρούσε πως θα μπορούσαν να βάλουν φραγμό στα βρώμικα και αρρωστημένα ιδεολογήματα της.

Το σύστημα έχει αποφασίσει  πως χρειάζεται τα φασιστικά μορφώματα στην βίαιη επίθεση ενάντια στους εργάτες, τους μετανάστες και τον λαό κι έτσι πότε τους ενισχύει και πότε τους αποδυναμώνει. Παρά την φαινομενική υποχώρηση και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν  σε κάθε ευκαιρία υποδαυλίζουν το ρατσισμό, τον εθνικισμό.  Εκμεταλλεύονται την απογοήτευση που έχει επικρατήσει στο λαό, στηρίζουν το χτύπημα των εργατικών, λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Παρά τα συντριπτικά καταδικαστικά στοιχεία ο φασίστας δολοφόνος Ρουπακιάς έχει αποφυλακιστεί και  η Χρυσή Αυγή με τις νεοναζιστικές παραφυάδες  συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση. Πέρασαν  σχεδόν δυο χρόνια από την δολοφονία μέχρι να αρχίσει η δίκη των μελών και της  «Χρυσής Αυγής» τον Απρίλιο του 2015. Με καθυστερήσεις και διαδικαστικές προφάσεις ροκανίστηκε το 18μηνο της προφυλάκισης για κάθε ένα από τα αδικήματα του Ρουπακιά ώστε να αφεθεί ελεύθερος το Μάρτιο του 2016.

 Μετά από μια βασανιστική πορεία  όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε στην  απόφαση του δικαστηρίου στο επόμενο διάστημα μετά από 5,5 χρόνια και περισσότερες από 450 συνεδριάσεις του δικαστηρίου, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Πολιτική Αγωγή ανέδειξε τα χιλιάδες ενοχοποιητικά στοιχεία (μάρτυρες κατηγορίες, έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά κλπ), τα οποία αποδεικνύουν την εγκληματική-ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης σαν κίνητρο της εγκληματικής της δράσης αλλά και την απόλυτη ευθύνη της ηγεσίας της. Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή όλων των Χρυσαυγιτών για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κρίνοντας ένοχο μόνο τον Ρουπακιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 Παρά την ελλιπή πληροφόρηση από τα κυρίαρχα ΜΜΕ όλα αυτά τα χρόνια, έγινε γνωστός ο φασιστικός-δολοφονικός χαρακτήρας και η δράση της Χ.Α. ενάντια στους αδύνατους μετανάστες αλλά και σε όσους στέκονται απέναντί της. Οι πολλαπλές αποχωρήσεις στελεχών της, τα αλληλοκαρφώματα, οι «εξαπατημένοι» υποστηρικτές και μέλη της, η «στέγαση» πολλών από αυτούς σε νέους ακροδεξιούς σχηματισμούς, είναι και αποτέλεσμα της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης.

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται σε μια περίοδο που επιβάλλονται από την Ν.Δ. πιο σκληρά ταξικά αντεργατικά μέτρα (απελευθέρωση απολύσεων, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων κλπ) και συμπληρώνεται το σκληρό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο βάζει στο «γύψο» τη μαζική δράση και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Έρχεται σε μια περίοδο όπου η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης (Μόρια κλπ), κάτω από τις ιμπεριαλιστικές υπαγορεύσεις της ΕΕ παίρνει νέα εκρηκτική διάσταση και οξύνει το ρατσισμό. Ενώ την ίδια ώρα οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, η πολιτική του ενδοτισμού και της ξενοδουλείας της, συνθέτουν ένα σκηνικό αυξημένης έντασης και σπέρνουν το μίσος του εθνικισμού στους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας.

Όσο σημαντική είναι η καταδίκη της Χ.Α. από το δικαστήριο, σημαντικότερη και απαραίτητη είναι η καταδίκη και απομόνωση των φασιστικών-ρατσιστικών από­ψεων, αντιλήψεων, ιδεών και πρακτικών μέσα στην κοινωνία, τους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τα σχολεία και τις σχολές.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το